Kürt Açılımda ilk anket sonuçları

  • Home
  • Kürt Açılımda ilk anket sonuçları
Kürt Açılımda ilk anket sonuçları
Erdoğan "Ne olursa olsun bu yoldan dönüş yok" diyor. Peki halk açılıma nasıl bakıyor? İlk anket yapıldı. İşte sonuçlar!Abone olPollmark şirketinin Ak Parti için 1500 kişiyle yaptığı ankette, Kürt açılımına destek yüzde 48 çıktı. Açılıma ‘hayır’ diyenlerin oranı yüzde 35’te kaldı. Ak Parti’ye oy ver washington seo enlerin açılım desteği de yüzde 80’i buldu

AÇILIMA EVET YÜZDE 48, HAYIR 35

Ak Parti’nin, kamuoyunda büyük tartışma yaratan Kürt açılımına vatandaşın bakışını tespit etmek için farklı şirketlere çok sayıda anket yaptırdığı ortaya çıktı. Bu şirketlerden Pollmark’ın her hafta gerçekleştirdiği anketlerde, demokratik açılıma desteğin yüzde 48 dolayında olduğu, karşı olanların oranı ise yüzde 35 olarak saptandığı öğrenildi.  “Fikrim yok” ya da “kararsızım” diyenlerin oranı yüzde 17.

AKP'LİLERİN YÜZDE 80'İ DESTEKLİYOR

Pollmark’ın, gelişen olaylar sonucunda açılıma desteğin sürüp sürmediğini saptamak amacıyla gerçekleştirdiği anketlere katılanlara hangi partiye oy verdiği de soruluyor. Ak Partili vatandaşların yüzde 80’i demokratik açılımı desteklerken, yüzde 20’si karşı olduğunu ya da fikri olmadığını söylüyor.

CHP'LİLERİN YÜZDE 45'İ, MHP'LİLERİN YÜZDE 25'İ



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim