Ankara Metrosu için Başbakan devrede

  • Home
  • Ankara Metrosu için Başbakan devrede
Ankara Metrosu için Başbakan devrede
Yıllardır tartışma konusu olan Ankara'daki metronun tamamlanması için Başbakan da devreye giriyorAbone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-

Yabancı konukların Türkiye'ye girişi Ankara Esenboğa Havalimanı çevresinin yeniden düzenlenmesini sağlayan Başbakan Erdoğan 'metro'ya da el atıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan, ulaşımın rahatlatılmasında toplu taşımacılığın ve metronun önemi search engine optimization olduğunu belirtti. Civan, "1994 yılında yönetime geldiklerinde Ankaray inşaatının yüzde 34, metro inşaatının ise yüzde 14.7 seviyesinde olduğunu anımsatan Civan, "Öz eleştiri yapmak gerekirse şu an 3 metro hattı da yarım. Çayyolu ve Keçiören'deki metro hatları da tamamlanmadı. Batıkent-Sincan metro hattına öncelik verilmesi gerekirdi" dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPABİLİR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu taşımacılığın devlet tarafından desteklenmesi anlamında 1.2 milyar dolarlık destek sağlama yönünde yaklaşımı olduğunu ifade eden Civan, "Çok net olmamakla birlikte metro, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. Ankara'nın ulaşım sorunun çözümü raylı sistemdedir. 2010'da metrodan umutluyuz. Çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam edecek" dedi.

GÖKÇEK'İN PERFORMANSINA YETİŞİLEMİYOR
Civan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yüksek bir performansa sahip olduğunu, belediye personelinin bir kısmının ise Gökçek'ten yüzde 20 daha düşük performansla çalıştığını iddia etti. Civan, "Bu düzeydeki arkadaşlarla ikili görüşmeler ve diyaloglarla motivasyonlarını artırmaya çalıştık. Şimdi 7 ay öncesine göre daha iyi durumdalar. Aynı performans düzeyini yakalayanlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim