Memurlardan soyunma eylemi

  • Home
  • Memurlardan soyunma eylemi
Memurlardan soyunma eylemi
Toplu görüşmelerde istediklerini alamayan memur sahaya iniyor. Türkiye Kamu-Sen eylemlerinin yol haritasını açıkladı..Abone ol

Türkiye Kamu-Sen, 10 Ekimden itibaren ''iş bırakma, soyunma, kravat bırakma, bölgesel miting ve Ankara'ya yürüyüş'' eylemlerine başlayacak.

Konfederasyon Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Akyıldız, kamu görevlilerinin grev sağlık sektörü seo ve toplu sözleşme hakkının önündeki engellerin kaldırılmasının yasal bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Bircan Akyıldız, şöyle konuştu:

''Siyasi iradenin, toplu görüşmeler süresinde sorunların çözülmesi noktasında sergilediği kayıtsız ve katı tutum, kamu görevlileri tarafından kabul edilemez bir davranıştır.

Bugüne kadar gösterdiğimiz hoşgörü ve uzlaşma arzusu ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır. Artık sözün bittiği yere gelinmiş, eylemlilik süreci başlamıştır. Bu anlayışla mücadele etmek, kamu görevlilerinin, emeklilerin, dul ve yetimlerin kısaca dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın kazanımlarını korumak, etkili bir eylemlilik süreci gerektirmektedir.

Bizler Türkiye Kamu-Sen olarak, taleplerimizin karşılanması çerçevesinde, sesimizin duyulduğu her noktada yanlış uygulamalara son vermek, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak üzere, eylemlilik sürecini başlatmış bulunuyoruz.

Bu bağlamda, Konfederasyonumuz bünyesinde oluşturulacak bir komisyon aracılığıyla takvimi belirlenecek bir dizi eylem kararı alınmıştır. Eylemler 10 Ekim-31 Aralık 2009 ve 1 Ocak-1 Ağustos 2010 tarihlerini içermek kaydıyla ve dozu giderek artan bir şekilde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.''

İşte eylem planı

[PAGE]

Kategori : ÇALIŞMA HAYATI
Whatsapp İletişim