İstanbulda 250 yıl deprem olmaz!

  • Home
  • İstanbulda 250 yıl deprem olmaz!
İstanbulda 250 yıl deprem olmaz!
Bu haber İstanbul'u biraz rahatlattı ama bu deprem olmayacak anlamına gelmiyor. İstanbul'un güneybatısı büyük depremlerle yıkılacak. Abone ol

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçyiğit, "Herkesin 10 yıldır konuştuğu İstanbul depreminin kaynağına baktığımız zaman, doğu tarafındaki hatta birikmiş enerji 1999 depremiyle serbest bırakılmıştır. Artık north dakota seo 200-250 yıl büyük bir deprem yaratmayacaktır" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünce düzenlenen Aktif Tektonik Araştırma Grubu (ATAG) 13. Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, jeolojik olayların "geçmişin değişmezlik prensibi"nden yola çıkarak çözülebileceğini anlatan Koçyiğit, jeolojik olarak geçmişte ne gibi olaylar olmuşsa bugün de aynı olayların devam ettiğini belirtti.

Marmara, Biga ve Gelibolu Yarımadası'nda son 100 yılda yaşanan yaklaşık 30 depremle ilgili bilgi veren Koçyiğit, 1855'te Ulubat Gölü'nden İnegöl'e kadar devam eden bir alanda büyük bir deprem olduğunu anımsattı. Koçyiğit, Bursa'nın o dönemde yerle bir olduğuna işaretle şöyle konuştu:

1999 DEPREMİYLE ENERJİ AKTI, MARMARA'DA 250 YIL DEPREM OLMAZ

"Harita üzerinde baktığımızda Marmara Bölgesi'nde 1999 depremi, 1963 depremi gibi depremlerin faylarını gösteren hatlar, enerji biriktiren hatlardır. Bu hatlarda 245 yıldır enerji birikiyor. Herkesin 10 yıldır konuştuğu İstanbul depreminin kaynağına baktığımız zaman, doğu tarafındaki hatta birikmiş olan enerji 1999 depreminde serbest bırakılmıştır. Artık 200-250 yıl büyük bir deprem yaratmayacaktır.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim