Ölümü en korktuğu şeyden oldu

  • Home
  • Ölümü en korktuğu şeyden oldu
Ölümü en korktuğu şeyden oldu
"Kötü adamların" en sempatiğiydi. 4 Ekim 1964 yılında 'en korktuğum şey' dediği bir olayla hayatını kaybetti.Abone ol

İNTERNETHABER- "Kitapsız ilim, Ahmet Tarık'sız film olmaz" derler.. Siyah beyazlı filmlerin vazgeçilmeziydi. Kötüydü ama bir o kadar da seviliyordu..

Yeşilçam'ın şişman ve sevimli ilk kötü adamlarından Ahmet Tarık Tekçe, Karabük’te geçirdiği trafik kazasında 4 Ekim amazon seo 1964’te öldü.

16 yıla 300 film sığdıran Tekçe'nin ölümü 'en korktuğum şey' dediği trafik kazası ile oldu..

Sempatik ve insana güven veren yüzüyle kimse kötü rolleri kendisine yakıştırmasını biliyordu.  Gerçi İstiklal'de dolaşırken "kötü" roller yüzünden dayak yediği de söylendi.

Bir dönemin en başarılı yardımcı erkek oyuncusu Tekçe'nin ölümünün üzerinden 45 yıl geçti.

Tekçe’nin 1948’de başlayan oyunculuk serüveni 1964’te bitecekti. Ama bu kısa sanat hayatında kırılması çok zor bir rekora imza atacaktı. Ardında rol aldığı 300 film bırakacaktı.

OYUNCU İKEN NEDEN 13 AY HAPİS YATTI?

[PAGE]




İstanbul’da doğan oyuncu Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. Denizyolları'nın Camialtı Atölyesi'nde ve Haliç Feneri Nüfus Memurluğu'nda çalıştı. Adalar-Paravan adlı bir mizah gazetesi (sonradan adı Pandispanya oldu) çıkardı.

1952'de bir parti başkanı aleyhine yazdığı yazı nedeniyle Paşakapısı Cezaevi'nde 13 ay 20 gün hapis yattı. 1948 yılında yönetmenliğini Faruk Kenç'in yaptığı Tuzak adlı filmle 'jön' olarak sinemaya başladı. İlk kez Vahşi Arzu (1953) filminde 'kötü adam' oldu.


EN KORKTUĞU ŞEY BAŞINA GELDİ

[PAGE]

Kategori : MAGAZİN
Whatsapp İletişim