DTPli Tuncel protestolar için ne dedi?

  • Home
  • DTPli Tuncel protestolar için ne dedi?
DTPli Tuncel protestolar için ne dedi?
DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, IMF ve Dünya Bankası toplantıları için yapılan protestoları değerlendirdi. Abone ol

Olayların polisin aşırı güç kullanımından kaynaklandığını Tuncel, protestocuların da demokratik tepkilerini başka vatandaşlara zarar vermeden dile getirmesi gerektiğini belirtti.

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, olaylı IMF protestoları ve Demokratik açılım konusunda Cihan'ın sorularını cevapladı. IMF ve Dünya Bankası protestolarının sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde yapıldığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın IMF ve Dünya Bankası Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Dışarıdaki protestolara kulak verin" sözünü hatırlatan Tuncel, "Başbakan sokağın sesini dinlesin ve bu durumda özellikle Emniyet Güçlerinin göstericilere karşı kullandığı aşırı gücün hesabını vermesini bekliyoruz. İnsanlar demokr florida seo atik hakkını kullanabilmelidir. Siz demokratik hakkını kullanma izni vermezseniz işte olumsuz şeyler gerçekleşir. Buna meyil vermemek iktidarın görevidir. " diye konuştu.

Olayların polisin aşırı güç kullanmasından kaynaklandığını ileri süren Tuncel, yine de protestocuların daha dikkatli davranması gerektiğini söyledi. Tuncel şöyle konuştu: Sonuç itibariyle demokratik tepkilerini başka yurttaşlara zarar vermeden gerçekleştirmek bir yurttaşın bir sorumluluğu olması gerekir. O açıdan banka çalışanları iş başındayken yapılıyor. İnsanlara zarar vermeden protestosunu demokratik bir şekilde dile getirmeleri daha sağlıklı ve aslında toplumda protestoları izleyen diğer kesimler tarafından da daha iyi anlaşılması noktasında çok önemli bir nokta."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir televizyon programında "Demokratik açılım sürecine en çok zarar veren noktalardan biri. DTP içindeki Homojen olmayan yapı" sözlerinin hatırlatılması üzerine Tuncel, "Aksine Demokratik Toplum Partisi Demokratik Açılım sürecinin başladığı günden bu güne görüşlerini çok net olarak ve homojen bir şekilde ifade etmiştir. Eş başkanlarımızdan tutalım milletvekillerimize, il yöneticilerimize kadar. Biz Kürtlerin demokratik haklarını, kimlik, dil ve kültürel haklarını güvence altına alacak, demokratik bir anayasa gündeme alınmadan bir değişim olmayacağını, olamayacağını söyledik. Görüşümüz bu yöndedir. Bunu söylerdik ve söylemeye devam edeceğiz. Bu sadece Kürt sorununun çözümü açısından değil, aynı zamanda Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından da önemli." diye konuştu. Tuncel hükümetin yeni Anayasa konusunda kararlı bir duruş sergilemediğini söyledi.

"KÜRT SORUNU SEÇİME HEBA EDİLEMEZ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Demokratik açılım sürecini seçimi kaybetme pahasına devam ettireceğiz" sözünü destekleyen Tuncel, sürecin seçime heba edilmeyecek kadar önemli olduğunu vurguladı. Tuncel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de barış seçime heba edilmeyecek kadar önemlidir. Kürt sorununun çözümü seçime heba edilmeyecek kadar önemli bir konudur. Türkiye'de Kürt ve Türk halkının eşit ve özgür yurttaşlık temelinde bir arada yaşaması seçime heba edilmemelidir. O açıdan biz parti olarak hiçbir zaman seçim hesabı yapmadık. İnandığımız için söyledik. Hiç kimse bunun hesabını yapmasın. Kürt sorunu konusunda iyi şeyler söyleyenler ve halka umut verenler iktidara gelmiş ama söylediği sözü yapmayanlar tarihin çöp sepetinde yerini almaştır. AKP'de bu süreci halklarımızın beklediği noktaya getiremezse aynı sonucu yaşayacaktır."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim