İlerleme Raporunda Bağış övgüsü

  • Home
  • İlerleme Raporunda Bağış övgüsü
İlerleme Raporunda Bağış övgüsü
14 Ekim'de açıklanacak İlerleme Raporu'nda eleştirilerin yanı sıra yeni Bakan Bağış'a övgü de var. Abone ol

İNTRENETHABER
ANKARA-

Avrupa Komisyonu’nca 14 Ekim’de açıklanacak İlerleme Raporu’nda alışık olduğumuz eleştirilerin yanı sıra bu kez övgü de var.

Kürt açılımı, Türk-Ermeni mutabakatı, Ruhban Okulu, limanların Rumlara açılması, ispanyolca seo Doğan Yayın’a verilen ceza gibi pek çok konunun geniş yer alacağı İlerleme Raporu’nda şu övgüler bulunuyor:

1. Ocak 2009'da ilk kez AB süreci ve katılım müzakerelerinden sorumlu bir Başmüzakereci ve Devlet Bakanı atandı. Yeni Başmüzakereci; çalışmaları hızlandırdı, katılım müzakerelerinde kurumlar arası koordinasyonu güçlendirdi. Ayrıca, sivil toplum dahil farklı kesimlerle bir araya gelerek onların katılım ve müzakere süreçlerini daha iyi anlamaları ve daha etkin katılım sağlamalarına olanak verdi.

2. Başmüzakereci kendisine bağlı, AB sürecinin koordinasyonundan sorumlu ABGS'nin Teşkilat Kanununun Haziran ayında çıkmasını sağlayarak kurumun sorumluluk alanını genişletti ve güçlendirdi. Personel sayısında artış sağlandı, yeni Genel Sekreter atandı. ABGS yeni yapısıyla daha etkin bir şekilde çalışmalarını yürütecektir.

3. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci, Adalet, İçişleri ve Dışişlerinden müteşekkil Reform İzleme Grubu daha sık olarak 2 ayda bir toplanmaya başladı. Grup, siyasi alandaki reform sürecine desteği artırdı."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim