Ankarada Avrupa Ödülü Savaşı

  • Home
  • Ankarada Avrupa Ödülü Savaşı
Ankarada Avrupa Ödülü Savaşı
Ankara'nın aldığı Avrupa Ödülü'yle ilgili tartışmalar sürüyor. Gökçek, Şehir Plancılarının ardından tartışmaya İngiliz Parlamenter de katıldıAbone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bugün alacağı Avrupa Ödülü’yle ilgili kurumlar arasında çok ilginç bir tartışma yaşanıyor. Ödülün niletiğiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Plancıları arasında yaşanan tartışmaya ödülü verecek olan İngiliz Parlamenter de katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’nın en büyük ödülü olarak duyurduğu “Avrupa ödülü”nü ilk ke sağlık sektörü seo z Ankara’nın aldığını açıklamış, bu ödülün başarılı kent uygulamalarına verildiğini duyurmuştu. Şehir Plancıları ise bu ödülü 50 yıl önce İstanbul’un aldığını ve kentlerin başarılarına değil teşvik amaçlı verildiğini duyurarak Gökçek’i kamuoyunu yanıltmakla suçladı.

"TOKAT GİBİ CEVAP"
Büyükşehir Belediyesi bu açıklamalara bugün İngiliz Parlamenteri konuşturarak yanıt verdi. “İngiliz Parlamenterden Tokat Gibi Cevap” açıklamasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Komite Başkanı İngiliz Parlamenter Alan Meale’in şu sözleri duyuruldu:
“Her yıl, herkesin kazanmak için büyük bir çaba gösterdiği bu ödül, gerçekten onur duyulacak, ulaşılması, kazanılması çok güç bir ödüldür. Bu ödülü çok az sayıda aday kazanma başarısını göstermiştir”

ÖDÜLÜN ÖNEMİ
Meale ayrıca ödülün yerel yönetimlerin çevreye bakışı, toplumsal projeleri nasıl değerlendirdikleri ve şehrin yönetimindeki başarısı gibi unsurlara bakılarak verildiğini, Ankara’ya verilmesinde de şu noktaların önemli olduğunu söyledi:
“Suni ve tabi göller çok özenle korunmuş, biyolojik çeşitlilik aynı şekilde korunmuş, nihayet, Ankara’nın çevre düzenlemesi de en yüksek seviyede tutulmuştur. Daha da önemlisi, bu bölgede halkın ihtiyaçlarını karşılamada çok önemli aşamalar kaydedilmiş; bu bağlamda aile yaşam merkezleri, gençlik merkezleri ile ilgili yönetimin uygulamaları, bu ödülün verilmesinde önemli rol oynamıştır. Sokak çocuklarının problemlerinin çözümü konusundaki faaliyetleriniz de çok iyi bilinmektedir. Ayrıca, toplumu bir arada tutma ile ilgili sosyal projeleriniz de takdirle karşılanmaktadır.”

Tartışmalı ödül bugün Ankara’da düzenlenen bir törenle verilecek.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim