İş işten geçmeden en az 3 çocuk

  • Home
  • İş işten geçmeden en az 3 çocuk
İş işten geçmeden en az 3 çocuk
Başbakan Erdoğan 3 çoçukta ısrarlı. 21. yüzyılda Türkiye'yi bekleyen tehlikelere karşı uyardı.Abone olÜç çocuk ısrarını sürdüren Başbakan Erdoğan, "“İş işten geçmeden her ailede en az 3 çocuk olmalı. Nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar güçlü olacağız, bundan emin olun" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğa maine seo n, Yaşlılık Konseyi Derneğince Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Uluslararası Örnek Kıdemli Vatandaşlar Kongresi''nde bir konuşma yaptı.

Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler verilerine göre, yaşam süresinin uzaması ve doğum oranındaki düşüş nedeniyle dünyada 60 yaş ve üzeri nüfusun oranının hızla yükseldiğini belirterek, BM'nin 21. yüzyılın yaşlıların yüzyılı olacağını belirttiğini anımsattı.

Dünya nüfusunun onda birini 60 yaş ve üzeri oluştururken, sürekli artan bu rakamın 2050 yılında 2 milyara ulaşacağının tahmin edildiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin mevcut durumda genç nüfusu ile dünyada farklı bir konumda bulunduğunu söyledi.

Son nüfus sayımına göre, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 26'sının 0-14 yaş grubunda yer aldığını, yaş ortalamasının ise 28,5 olduğunu bildiren Erdoğan, 65 yaş ve üzeri yaş grubunun ülke nüfusunun yüzde 7'si seviyesinde bulunduğunu kaydetti.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim