Açılımı ilk kez biri açıkça anlattı!

  • Home
  • Açılımı ilk kez biri açıkça anlattı!
Açılımı ilk kez biri açıkça anlattı!
Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, İNTERNETHABER'e 'açılım' ve 'mektup'u değerlendirdi. Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek hükümetin yürüttüğü Demokratik Açılım süreciyle ilgili ‘bir paket açılacak’ beklentisini yanlış bulduğunu belirterek “Biz paket açmıyoruz. Biz sandık açmıyoruz. Şapkadan tavşan çıkmayacak” dedi.

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i makamında ziyaret etti. Çiç texas seo ek, Başbakan’ın CHP lideri Baykal’a gönderdiği mektuptan, açılımla ilgili beklentilere; ihanet suçlamasından, Anayasa değişikliği tartışmalarına kadar gündemdeki pek çok konuyla ilgili çok özel açıklamalar yaptı.

İşte Çiçek’in o özel açıklamaları:



CHP’YE GİDEN MEKTUP

Sayın Başbakan geçmişte bu konuda çalışmalar yapmış, rapor hazırlamış, hükümetin bu açılımı ile ilgili önemli değerlendirmeleri olan bir muhalefet partisi lideri ile yüz yüze görüşmek istiyor. Konuşacağı konu belli… Milli birliğin daha da kuvvetlenmesi, güçlenmesi... Millet olarak varlığımızın, kararlılığımızın, kardeşliğimizin bu noktada sürdürülmesi. Öbür tarafta ise terörle mücadele. Bu konularda CHP’nin bilgi, tecrübe, görüşlerinden, tekliflerinden, tenkitlerinden istifa etmek için bir görüşme talep ediyor.

Reddeder mi, etmez mi bilmiyorum. Türkiye’de ‘diyalog yok’ diyerek geçmişe atıfta bulunmak yerine böyle bir konuda herkesi, hepimizi ilgilendiren bir devlet, bir millet sorunu üzerinden ana muhalefet partisinin görüşlerini, düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. Bizim söylediklerimizi yanlış bulur söyler, ‘şöyle değil, böyle yapın” der, teklif getirir memnuniyetle… ‘Şurası eksik, burası doğru’ der; bundan daha tabi bir şey yok. Uygar dünyada sıkça yapılan bir şeydir.

Bu görüşmeyi başkalarıyla da yapıyor ve başkalarıyla da yapmak istiyoruz. Ama MHP, ‘görüşmeyeceğim’ dediği için başvurmanın bir faydası olmayacak.

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKMAYACAK!
SORU: Bu Açılım hep merak ediliyor. Biraz içini anlatır mısınız?BAŞBAKAN YARDIMCISININ AÇILIMIN İÇİNE DAİR SÖYLEDİKLERİ DİĞER SAYFADA..

[PAGE]

Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim