Holding patronları çözüm için bir araya geldi

  • Home
  • Holding patronları çözüm için bir araya geldi
Holding patronları çözüm için bir araya geldi
Holding patronları işsizliğin çözümü için bir araya geldi.Abone ol

Holding patronları ve işadamları, Üsküdar Belediyesi’nin Üsküdar’daki işsizlere meslek edindirmek amacıyla İŞ-KUR ile imzaladığı protokol kapsamında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler. Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ve İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ile Üsküdar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ertuğrul Bilican arasında imzalanan “İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi Düzenlenmesi”ne dair protokol, aralarında İlyas ve Mahmut Ekşi, Kadir Gurbetçi, Onur Yalçınkaya, Ahmet Ağırman, İsmail Bacacı, Sezai Zeybek, Osman Öztürk, Adnan Şimşek, Mehmet Turgut, Serdar sağlık sektörü seo Sözbir, Aydın Işık, Osman Aksoy gibi önemli isimlerin de bulunduğu çok sayıda holding patronu ve iş adamını bir araya getirdi.
Protokol için düzenlenen törende bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, sosyal belediyecilik anlamında karşılarına çıkan en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi. İşsizlerin psikolojisini empati yaparak anlamak gerektiğini, bu konunun bireyleri değil, o bireylerin ailelerini ve dolayısıyla geniş kitleleri ilgilendirdiğini, bu konunun bir sosyal yara olduğunu anlattı. Göreve geldikleri dönemden bu yana 6 binden fazla işsiz vatandaşın iş bulmak amacıyla kendilerine başvuruda bulunduğunu anlatan Mustafa Kara, sorunun çözümü için İŞ-KUR ile yaptıkları protokol gereği 15 branşta kurs açtıklarını, kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin sertifika almaya hak kazanacağını ve İŞ-KUR’un da kursiyerlere iş istihdamı sağlayacağını ifade etti. Kara ayrıca, işsizliğin çözümünde sadece İŞ-KUR’un çalışmalarının yeterli olmayacağını, en büyük payın işverenlere düştüğünü, bu nedenle kamu kurum ve kuruluşları ile işverenler arasında işbirliğinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın ardından bir konuşma yapan İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ise törene katılan 60 civarındaki iş adamına 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren hükümetin işsizlikle mücadeleye yönelik olarak yürürlüğe koyduğu yasal düzenlemeler hakkında önemli bilgiler ve müjdeler verdi.
Üsküdar Belediyesi ile İŞ-KUR arasında yapılan protokol kapsamında ilk etapta CNC Tezgâh Operatörlüğü, Aşçılık, Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanlığı, Gazaltı Kaynakçılığı, Eğitici Annelik (Çocuk Bakıcılığı), Peyzaj, Kuaförlük, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Servis Hostesliği, Temizlik Görevliliği, Konaklama Hizmetleri, Sigortacılık, Elektrik Tesisatçılığı, Oksi-Gaz Kaynakçılığı ve Emlak Danışmanlığı kursları düzenlenecek. Kursiyerler, gördükleri kurs için ders başına 15 TL de para alacaklar.

Ayrıntılar ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafları www.uskudar.bel.tr adresinden temin edebilirsiniz.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim