SPden yazıklar olsun tepkisi

  • Home
  • SPden yazıklar olsun tepkisi
SPden yazıklar olsun tepkisi
Ermenistan ile imzalanan protokole muhalefin tepkisi sürüyor.. Saadet Partisi lideri Kurtulmuş'un tepkisi sert oldu.Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokole ilişkin, “Bütün samimi uyarılarımıza ve milletimizin bu konudaki hassasiyetine rağmen bu protokolün imzalanması karşısında söyleyebileceğimiz tek şey artık şudur, Yazıklar olsun!” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı connecticut seo Numan Kurtulmuş Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik imzalanan protokole tepki gösterdi. Kurtulmuş yaptığı yazılı açıklamada, “Ermeni Açılımı” adı altında bir süredir ülke gündemini meşgul eden protokolün önceki gece iki ülke dışişleri bakanları tarafından imzalandığını hatırlatarak, imza töreninin, “soykırım iddialarını tanıyan ve soykırım olmadığını söyleyenlere mahkumiyet veren tek Avrupa ülkesi” İsviçre'de imzalanmış olmasının bile manidar olduğunu belirtti. Türkiye'nin Ermenistan sınır kapısının “durup dururken” değil, Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait Karabağ bölgesini işgal ettiği ve 1 milyon Azeri'yi yerinden yurdundan ettiği için kapatıldığına dikkat çeken Kurtulmuş, “Şimdi milletimiz adına soruyorum; Ermenistan haksız ve kanlı bir şekilde işgal ettiği Karabağ bölgesinden çekildi mi? Hayır! 1 milyonun üzerinde Azeri soydaşımız, evlerine, yurtlarına geri dönebildi mi? Hayır! Peki ne oldu da şimdi Ermenistan sınır kapısını açacak bu protokole imza attık? Ermenistan'ın her dediğine ‘evet’ der duruma geldik? Hangi saik ve gerekçelerle bütün kırmızıçizgilerimizden vazgeçtik? Bu soruların cevabını bilmek milletimizin en tabii hakkıdır” dedi.

Bu protokol ile üç büyük tarihi fırsatın Ermenistan'a altın tepsi içinde sunulduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları dedi:



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim