Zeydiyi bıraksan yine fırlatacak

  • Home
  • Zeydiyi bıraksan yine fırlatacak
Zeydiyi bıraksan yine fırlatacak
Bush'a ayakkabı fırlatarak birden dünyanın en çok konuşulan ismi haline gelen Zeydi, yine çok iddialı!Abone ol

ABD'nin eski başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi, "hayatıma mal olsa da yine aynı şeyi yapardım" dedi.

El Zeydi, İsviçre televizyonu Lema Silis kumu n Bleu'ya yaptığı açıklamada, yakalandıktan sonra bir hakimin kendisine bu eyleminden üzüntü duyup duymadığını sorduğunu anlattı.

Iraklı gazeteci, "Hakime tek bir şey söyledim. Zamanı geri çevirseydik, hayatıma mal olsa bile yine aynı şeyi yapardım" dedi.
Eylemden sonra Arap dünyasında kahraman olan El Zeydi, "Hayatımı tehlikeye atan bir şey yaptığımın farkındaydım. Bundan emindim, ama korkmadım" diye konuştu.

El Zeydi, 9 aylık cezasını çekerken işkenceye uğradığını söylemişti. Geçen ay serbest bırakılan Zeydi, turist vizesiyle İsviçre'ye gitmişti. Zeydi'nin burada tedavi göreceği ve Iraklı siviller için yeni bir insan hakları grubunu örgütleyeceği belirtiliyor.

"Bu vakfı, halkıma, Iraklılara yardım etmek için kurmak istiyorum" diyen El Zeydi, amacının 5 milyon öksüz ve yetime, bir milyon dul ve 3 milyon sakata yardım etmek olduğunu söyledi.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim