Nokia öyle böyle zarar etmedi

  • Home
  • Nokia öyle böyle zarar etmedi
Nokia öyle böyle zarar etmedi
Krizin etkileri azalmaya başladı dense de dev firmalar zarar etmeye devam ediyor. Nokia'nın zararı ise oldukça fazla.Abone ol

Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia, üçüncü çeyrekte 559 milyon avro zarar açıkladı.

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, bu yıl üçüncü çeyrekte satışlarının yüzde 20 gerilemesi yüzünden 559 mil ersağ üye yon avro zarar ettiğini bildirdi. Şirket, geçen yıl aynı dönemde 1,09 milyar avro kar açıklamıştı.

Şirketin geçen yıl Temmuz-Eylül döneminde 12,2 milyar avro olan satışları ise bu yıl aynı dönemde 9,81 milyar avroya geriledi.

Cep telefonu sektörü finansal krizden ciddi biçimde etkilense bile Nokia, cep telefonu piyasası görünümünün düzeldiğini bildirdi. Bu yıl cep telefonu satışlarıyla ilgili tahminlerinde değişiklik yapan Nokia, önceki yıla göre bu yıl cep telefonu satışlarının yüzde 7 düşmesini beklediğini belirtti. Nokia, daha önce bu düşüş oranını yüzde 10'dan daha fazla olarak kaydetmişti.

Geçen yıl üçüncü çeyrek ve bu yıl ikinci çeyrekte, küresel cep telefonu satışlarında piyasanın yüzde 38'ine sahip olan Nokia'nın, bu yıl üçüncü çeyrekte de pazar payı değişmedi.

Dördünce çeyrekte büyüme beklemeyen şirket, geçen yıl üçüncü çeyrekte 72 avro olan ortalama cep telefonu satış fiyatının bu yıl aynı dönemde 62 avroya düştüğünü, bu yılın ikinci çeyreğine göre ise değişmediğini belirtti.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim