Mehmet Metinerin itirazı var!

  • Home
  • Mehmet Metinerin itirazı var!
Mehmet Metinerin itirazı var!
Mehmet Metiner Susurluk ve Ergenekon konusunda söylediklerinin yanlış anlaşıldığını düşünüyor. Bu konuda itiraz ettiği noktaları açıklamış. Abone ol

CNN Türk’te katıldığım “Medya Mahallesi” programında Ayşenur Arslan’a Ergenekon konusunda yaptığım kimi açıklamaların bağlamından kopartılarak yayınlandığını gördüğüm için işbu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettim.

Söz konusu programda ben Ergenekon zihniyetiyle hesaplaşmanın gerekliliğine vurguda bulunduktan sonra evrensel hukuk ilkesi olan “masumiyet ilkesi”ne göndermede bulunarak içerde yatan herkesin peşinen suçlu ilan edilmesini doğru bulmadığımı vurguladım. Hatta bu tü tokai çakmak r kritik ve toplu davalarda bazen ilgisiz ve suçsuz kişilerin de yargılanabildiklerine dikkat çekerek Gürbüz Çapan ismi üzerinde durdum.

Uzun yıllardan beri tanıdığım-bildiğim Çapan’ın Ergenekoncu-darbeci zihniyete esastan karşı çıkan biri olduğuna tanıklık ederek bu davada Ergenekoncu-darbecilerle yargılanıyor olmasını içime sindiremediğimi söyledim. “Vicdanen huzursuzum” dedim. Ergenekon davasını büyük bir titizlik ve cesaretle sürdüren savcıların sapla samanı birbirine karıştırmayacaklarına dair inancımı da bu vesileyle kuvvetle vurguladım.

Haberde geçen, “Susurluk ve Ergenekon davasında rutin dışını çıkıldı” ibaresi, sanki Ergenekon savcılarını-yargıçlarını suçluyormuşum gibi algılanabileceği için özellikle düzeltme gereği duyuyorum.

Ergenekon davasını “Asrın davası” olarak nitelendiren, Ergenekoncu-darbeci zihniyetlerle hesaplaşmayı demokratik bir arınma süreci için gerekli addeden bendenizin o fasılda dediği şudur: Susurluk ve Ergenekon olayları gösterdi ki, birileri rutin dışına çıkmış.

Evet, programda rutin dışına, yani hukuk dışına çıktığını söylediğim insanlar bugün Ergenekon davasında yargılanan kimi insanlardır. Onların adları Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş’ın raporunda da yazıyor zaten.

Ergenekon savcılarını hukuka olan bağlılıkları ve cesaretleri dolayısıyla her zaman kutlamaktan geri kalmadığımı söylememe bile gerek yok.

Ayşenur Arslan’ın, “Başbakan Ergenekon konusunda ipin ucu kaçtı diye düşünüyor mu, merak ediyorum” diye sordu.

Haberde benim bu soruya, “Evet” diye yanıt verdiğim belirtiliyor.

Oysa ben, “Evet, düşünüyor olabilir.” dedim ve ekledim: “Bu bir yargısal süreç ve Başbakan bu sürecin hiçbir yerinde değil bence. Başbakanın Ergenekon davası dolayısıyla yargıyı kullanarak kendi muhaliflerini tasfiye etmeye çalıştığı iddialarına katılmıyorum.”

Dediğim özetle bundan ibarettir.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim