Körlere iki şahit zorunluluğu geliyor

  • Home
  • Körlere iki şahit zorunluluğu geliyor
Körlere iki şahit zorunluluğu geliyor
Görme özürlülerin yapacakları resmi işlemlerde iki şahit bulundurma zorunluluğu yeniden gündemde. Özürlüler tepkili...Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- MHP'den görme özürlüleri üzecek haber. Daha önce resmi işlemlerde görme özürlülere zorunlu tutulan iki şahit zorunluluğu yeniden getiriliyor.

Baskılı Çakmak >Ekenomik ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başladı. MHP verdiği bir önerge ile görme özürlü vatandaşlara yapacakları resmi işlemlerde iki şahit bulundurma zorunluluğu istedi.

Daha önceki kanunda olan ancak tepkiler üzerine kaldırılan bu düzenlemenin yeniden getirilmek istenmesi görme özürlülerin tepkisi çekti. Kanunun imza başlıklı 15'inci maddesinde yapılmak istenen değişikliğe görme özürlüler yaşamı zorlaştıracağı için eleştiriyor. Eğer MHP'nin önerdiği düzenleme gerçekleşirse görme özürlü bir vatandaş bankadan küçük bir miktar para çekmek için de  yanında iki şahit götürmek zorunda kalacak. Görme özürlüler bu düzenlemeyi öneren MHP'yi protesto etmeye hazırlanıyor.

Öneriyi getiren MHP'nin gerekçesi ise 'körleri korumak'. MHP'liler şahitsiz yapılacak resmi işlemler ile görme özürlülerin çok büyük borçların altına sokulabileceğini savunuyor.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim