Doğan iki arada bir derede kaldı!

  • Home
  • Doğan iki arada bir derede kaldı!
Doğan iki arada bir derede kaldı!
Bütün mallarına haciz gelen Doğan, Dinç Bilgin'e ayda 250 bin dolar ödemeye devam edecek mi?Abone ol

Dinç Bilgin’in Sabah ve ATV’ye el konulmasına yol açan ve Sabah ve ATV’yi Aydın Doğan’ın kontrolündeki bir grubun içinde, Dinç Bilgin ve Aydın Doğan’ın ele geçirmesiyle sonuçlanması hedeflenen komplo sürecinin başlan Promosyon Kalem gıcında, (2007 yılının Mart ayında) Aydın Doğan ve Dinç Bilgin’in güçlü olduğuna ‘inan’ılan yediemin bir işadamı nezdinde anlaştıkları ve Aydın Doğan’ın bu amaçla Dinç Bilgin’e 8 yıl boyunca her ay 250 bin dolar (toplam 30 milyon dolar) ödemeyi kabul ettiği bildiriliyor.

Buna dair belgelerin Ergenekon soruşturması kapsamında Emniyet’in yaptığı bir arama sırasında ele geçirildiği ve TMSF’ye söz konusu belgelerin gönderildiği belirtiliyor. Belgede, Doğan ile Bilgin’in birlikte konsorsiyum oluşturmak ve Aydın Doğan yönetimindeki bu konsorsiyumda Sabah ve ATV’yi aldıktan sonra Dinç Bilgin’e hisse verip yönetimde bırakmak üzere anlaştıkları öne sürülüyor. Yani, el konma aşamasında başarıya ulaşan planın ihaleyi Çalık Grubu’nun kazanmasıyla bozulduğu anlaşılıyor.

2 yıldan beri devam eden bu uygulamayı, varlıklarına haciz konulan Doğan Grubu’nun bundan sonra da ödeyip ödemeyeceği, ödeyecekse de kaynağının ne olacağı merak ediliyor…



Kategori : MEDYA
Whatsapp İletişim