Davutoğlu Suriyeden sonra Bosna Hersekte

  • Home
  • Davutoğlu Suriyeden sonra Bosna Hersekte
Davutoğlu Suriyeden sonra Bosna Hersekte
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Saraybosna'da... Davutoğlu; AB'nin Balkanlar'a uygulayacağı vize muafiyetini konuştu...Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Saraybosna'da siyasi parti liderlerinden Demokrat Hareket Partisi (SDA) Genel Başkanı Süleyman Tihiç ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SDP) Genel Başkanı Zlatko Lagumzdija ile görüşmelerde bulundu.

Parti liderlerinin, Avrupa Birliği' trapianto di capelli nin, Bosna Hersek'in Balkanlarda bazı ülkelere uygulayacağı vize muafiyetinin dışında bırakılmasının haksızlık olduğu konusu üzerinde durduğu, Davutoğlu'nun da Bosna-Hersek'in bölünmesine asla izin vermeyeceklerini belirttiği ve Bosna-Hersek'te varolan sorunların çözümü için mevcut grupların tümünün rızasını almadan çözüme gidilmesinin sonuç vermeyeceğini söylediği öğrenildi.

Öte yandan Davutoğlu-Slajdziç görüşmesinde, Slajdziç'in özellikle Bosna-Hersek'te eğitim alanında yaşanan sıkıntılara değindiği ve beyin göçüne dikkati çektiği öğrenildi.

Davutoğlu'nun da Slajdziç'e, gerek AB yetkilileri gerekse de ABD'li yetkililerle yaptığı temaslarda Bosna-Hersek sorunu dile getirdiğini söylediği öğrenildi.

Görüşmede Davutoğlu'nun, Bosna-Hersek'in Türkiye'nin bir dış politika meselesi olmadığını bilakis iç meselesi olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ziyareti sırasında ayrıca Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını yapacak ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) katkılarıyla Balkan Medeniyetleri Merkezi (BAL-MED) tarafından düzenlenecek "Osmanlı Mirası ve Bugünkü Balkanlarda Müslüman Topluluklar" başlıklı konferansta konuşacak.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim