Baykala öyle bir benzetme yaptı ki.

  • Home
  • Baykala öyle bir benzetme yaptı ki.
Baykala öyle bir benzetme yaptı ki.
Erdoğan ve Baykal randevusu çıkmaza girdi. Baykal'ın 3 robot kamera önerisine Arınç'ın tepkisi benzetmeyle oldu.Abone olBaykal'ın kendisiyle görüşmek isteyen Başbaka Erdoğan'a şart koşmasına kızan Arınç, CHP liderini oynamak istemeyen geline benzetti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme niyeti olmadığını ifade ederek, ''Herhalde bu gidişle bu görüşme olmayacak gibi. Ama bunun sorumlusu, samimi davranan Sayın B Silis kumu aşbakan değil'' dedi.

Bakan Arınç, Manisa'da gazetecilere yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama kamuoyundan gelen talepler, kendi teşkilatından, yöneticilerinden gelen talepler, Türkiye'nin ana muhalefet partisinin, en köklü siyaset partisinin, Türkiye'nin en önemli meselesi olan demokratik açılım konusunda sessiz kalmasının, hükümete karşı aldığı tavrın parti olarak herkes tarafından onaylanmadığını gösterdi. Bunun üzerine Sayın Başbakan'ın mektubuna 'Evet görüşebiliriz' dedi. Ama yine hem grup toplantısındaki 'Hiç bir şekilde onlarla birlikte olmayacağız, onların yaptığı her şey yanlış, bu bölücülüktür, bu vatana ihanettir' sözlerini tekrarlıyor. Ama geldiği zaman da 'Kameralar olacak, sonra ne zaman yayınlanacağını birlikte karar vereceğiz' diyorlar. Bu çok yanlış, çok yakışıksız. Bugüne kadar hiçbir siyasetçiden duymadığımız bir davranış biçimi. Yani Sayın Başbakan'a güven duymayabilirsiniz de bir ülkenin başbakanına bu kadar çıplak sözlerle, bu kadar aşağılayıcı, bu kadar istihza edici bir davranış içinde olamazsınız. Sayın Baykal'a gerçekten bu davranışı hiç yakışmıyor. Sayın Başbakan kameraların gözetimi altında, sanki sorgu odasında, videoya alınan sorgular gibi... Öyle bir davranışı Türkiye'nin başbakanına yakıştıramazsınız.''

''Görüşmeye kameranın şahitlik yapması gibi bir şeyin olmayacağını'' ifade eden Arınç, Türkiye'de böyle kurgularla ilk defa karşılaştıklarını söyledi. ''Herhalde bu gidişle bu görüşme olmayacak gibi'' diyen Bakan Arınç, şöyle devam etti:



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim