Ne tam Türk, ne tam Alman

  • Home
  • Ne tam Türk, ne tam Alman
Ne tam Türk, ne tam Alman
Almanya'da doğan Fehriye Evcen de arada kalmışlardan. Türkiye'deki uyum sorununu nasıl atlattığını anlattı.Abone ol

Türkiye ve Azerbaycan'de izlenme rekorları kıran Kanal D'deki 'Yaprak Dökümü' dizisinde 'Necla' karakterini canlandıran Fehriye Evcen, dünyaya geldiği Almanya'da iki farklı kültürün arasında büyüdüğünü, konuşma aksanındaki bozukluğu azimli çalışması ile giderdiğini söyledi.

Azerbaycan'daki İçtimai TV'nin sorularını yanıtlayan Evc ersağ üye ol en, okumaya her zaman mutlaka vakit ayırdığını bunun içten gelen bir şey olduğunu söyledi.

Almanya'da 6 yaşından 10 yaşına kadar haftada 1, Perşembe günleri okulda Türkçe dersler aldığını belirten Fehriye Evcen, "Ancak, aksan sorunum vardı. Türkiye'ye geldiğimde aksan sorununu gidermek için çok çalıştım. Önceleri dizilerde kendimi seslendirmedim. Başkaları beni seslendirdi. Sonrasında 'bunu kendim yapacağım' diyerek azimle bunu başardım" dedi.

Almanya'da büyümesinin kendisi için zorlukları olduğunu anlatan Fehriye Evcen, Türkiye veya Azerbaycan'da yetişen bir gencin tanımadığı bir ülkeye gönderildiğinde zorlandığını söyledi. Evcen, şöyle konuştu:

"Türkiye'de önceleri çok zorlandım. Çünkü ülkeyi, insanlarını çok fazla iyi tanımıyordum. Özüm Türk. Ancak, orada (Almanya) yetişme tarzı farklı oluyor. Arada yetişiyorsunuz; ne tam Türk, ne tam Alman gibi. Türk milleti çok daha sıcakkanlı, girişkenler. Biraz zorlandım. Başka ülkeye gitseydim de orada da enaz 1 sene zorlanırdım. Almanya'da her şey nasılsa öyledir. İyi ise iyi, kötüyse kötüdür. Bir şeyi farklı gösterme yoktur. Her şey biraz olduğu gibi. Burada insanların sıcakkanlığından dolayı da farklılıklar ortaya çıkıyor. Karşınızdaki iyi görünüyor, kötü de çıkabiliyor. Almanya'da seni sevmeyen biri bunu utanmadan söyleyebiliyor. Bunu kaldırabilen biriyseniz bu tabii daha iyi."



Kategori : MAGAZİN
Whatsapp İletişim