Bugün gazetesinde şok gözaltı

  • Home
  • Bugün gazetesinde şok gözaltı
Bugün gazetesinde şok gözaltı
Bugün gazetesinin Ankara temsilcisi Arslan, Bolu'da Jandarma tarafından gözaltına alındı. Abone olBolu'nun Gerede ilçesinde jandarma tarafından gözaltına alınan Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Arslan, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un programını takip etmek üzere geldiği Bolu'nun Gerede i Deniz kumu lçesinde kaldığı otelde jandarma tarafından gözaltına alındı.

Jandarma tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Arslan, Gerede Adliyesi'nde nöbetçi mahkemede hakime ifade verdi. Arslan, daha sonra serbest bırakıldı.

Adem Yavuz Arslan'ın İstanbul Şişli 2. Asliye Mahkemesince ''yayın yasağını ihlal ettiği'' gerekçesiyle açılan dava kapsamında ifade vermek üzere savcılığa çağrıldığı, ancak Arslan'ın eline tebligat ulaşmadığı için ifade vermeye gidemediği ve bu nedenle hakkında yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arslan, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yazdığı bir yazı nedeniyle gözaltına alındığını ifade ederek, ''Konuyla ilgili olarak dava açılmış ama tebligat bize gelmedi. Sistemde bir azizlik olmuş olmalı ki, 6 aydır defalarca yurt dışına çıktım, haftada beş gün televizyon programı yapıyorum, yazı yazıyorum ama maalesef adliye beni bulamamış. Gerede'ye program izlemek için geldim. Otel kayıtlarına görülmüşüm ve hakkımda yakalama kararı varmış. İfademizi verdik. Yakalama kararı kaldırıldı. Ama mahkeme devam edecek. Yerimiz yurdumuz belli olmasına rağmen bana ulaşamamalarına çok şaşırdık'' dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim