TRTnin İsimsiz TV kanalı açıldı

  • Home
  • TRTnin İsimsiz TV kanalı açıldı
TRTnin İsimsiz TV kanalı açıldı
TRT'nin Turizm ve Belgesel kanalının açılış töreni yapıldı. İşin ilginç tarafı ise henüz isim belirlenmemiş olmayışı;Abone ol

Bülent Arınç, TRT'nin ''Turizm ve Belgesel'' kanalının Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) açılış töreninde yaptığı konuşmada, TRT'nin bugüne kadar yaptığı çok büyük yeniliklerin Türk milletinin önünde olduğunu, yakında yeni kanalların da açılacağını söyledi.

Yapılacak yayınların uydu vasıtasıyla pek çok ülkeye ulaşacağını anlatan Arınç, Türkiye'nin tüm birikimleri ile dünyaya önemli mesajlar vereceğini ifade etti.

Bakan Arınç, kanalın İzmir'de açılmasının önemine dikkat çekerek, ''İzmir tarihi, turizmi, güneşi, tarımı, ürünleri ile Türkiye'nin en aydın yüzlerinden birisi. Dolayısıyla bu kanalı burada açmanın bizler için ayrı bir önemi var'' dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın konuşmasında 23 Nisan organizasyonunun tekrar İzmir'de yapılması yönündeki ricasını hatırlatan Arınç, ''Her 23 Nisan'da TRT dünyanın pek ç Kumlama kumu ok ülkesinden çocukları Türkiye'ye getiriyor. Bir şehirde etkinlik yapıyor. Memnuniyetle öğrendim ki 23 Nisan'da İzmir'deki organizasyon çok mükemmel yapılmış. 2010 yılında 23 Nisan etkinliğini tekrar İzmir'de yapacağız'' diye konuştu.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in kanala henüz isim vermediklerini söylediği sırada, hemen arkasında oturan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'in bir teklifte bulunduğunu belirten Arınç, ''Benim de kulağıma hoş geldi. 'TRT Renk'. Uygun görülürse bunu da değerlendirelim'' dedi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da TRT'nin çığır açan çalışmalar yaptığını ifade ederek, ''TRT çok birikimli bir kadroya, altyapıya sahip. Bu altyapı ve kadronun helva yapmasını bilen ellerde neler yaptığını görüyoruz'' diye konuştu.

Yeni kanalın turizm ve belgesel kanalı olmasına dikkati çeken Bakan Günay, şunları kaydetti:

''Türkiye, son yıllarda dünyada turizm başarıları artan bir ülke. Ağustos ayı itibariyle hala artıda, direnişini sürdüren ender ülkelerden. Turizm çeşitliliği açısından çok büyük zenginliklerimiz var. Bunun kendi insanımız tarafından da öğrenilmesi, sahiplenilmesi ve dünyaya anlatılması gerekiyordu. TRT'nin bu kanalı bu anlamda çok özel bir görev yapacaktır. Türkiye turizminin tanıtım ihtiyacına destek verecektir.''

TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ''heyecanlıyız, gururluyuz, nur topu gibi yeni bir kanalımız oldu'' diye başladığı konuşmasında, henüz kanalın isminin belirlenmediğini söyledi.

Kanalın ismini Türk milletine koydurmak için web sayfası, mail ve mektupları aracılığı ile teklifleri beklediklerini dile getiren Şahin, amaçlarının interaktif televizyonculuk yapmak olduğunu belirtti.

TRT'nin yeni kanalında kaliteli TRT ürünleri ile dünyadan alacakları belgeselleri sunacaklarını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

''Yeni kanal açmak çok zor. TRT Genel Müdürü olmak da zor. Göreve geldiğimde bu personelle 40 kanalın yürütülebileceğini söylemiştim. Eleştirenler olmuştu. Şimdi 10 kanal oldu, uyuyan devin üzerinden külleri silkelerseniz... Niye turizm belgesel kanalı, biz turizmin belgeselini çekerek, turizme katkı sağlayacağız. Turizm kanalı İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca olmak üzere 4 dilde olacak. Belgesel konusunda geniş bir arşive sahibiz. 5 yıl belgesel yayınlasak tükenmeyecek kadar geniş ve zengin bir arşivimiz var.

Belgesel kanalımızla genç kuşaklara da kaliteli şeyler vereceğiz. Kanallarımızı tematik hale getirdik. TRT 1 aile, TRT 2 haber kanalı durumunda. Çocuk kanalımız var, şu an en fazla izlenen milli çocuk kanalı hüviyetinde. TRT 5 Anadolu, yerel televizyonları logo altında birleştiriyoruz. TRT 6-Şeş biliyorsunuz. TRT Türk, TRT Avaz... 11. kanalımız müzik kanalı olacak. 15 Kasım'dan itibaren Arapça kanalımız başlıyor. Biz Türk halkı için çalışıyoruz, hayırlı olsun.''



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim