Trabzon Cimboma yine ilaç oldu

  • Home
  • Trabzon Cimboma yine ilaç oldu
Trabzon Cimboma yine ilaç oldu
Galatasaray'ın en kötü dönemlerinde imdadına yetişen Trabzon geleneği sürdürdü.. 2 hata golü Cimbom'a ilaç oldu..Abone ol

Uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek mücadelede Galatasaray'a galibiyeti getiren goller, 23. dakikada Kewell, 37. dakikada Servet, 69. dakikada Arda ve 71. dakikada Milan Baros'tan geldi. 44. dakikada Tayfun, 54. ve 86. dakikada Colman'ın attığı goller Trabzonspor'a yetmedi.

Ligde Eskişehirspor beraberliğinin ardından deplasmanda Ankaragücü'ne yenilen sarı kırmızılılar, sahasında Trabzonspor'u devirerek kötü gidişe son verdi ve 22 puana yükseldi. Trabzonspor ise son üç sezondur olduğu gibi Ali Sami Yen'de Galatasaray karşısında yine kazanamadı ve ligde 12 puanda kaldı.

ANKARAGÜCÜ MAÇINDAN 4 OYUNCU DEĞİŞTİ

Teknik direktör Frank Rijkaard, ligin 8. haftasında Ankaragücü'ne 3-0 yenilen kadrodan 4 oyuncuyu değiştirdi. Hollandalı teknik adam, Ankaragücü karşısında ilk 11'de oynattığı Uğur, Aydın ve Elano'yu Trabzonspor maçında yedek bırakırken, Caner'i ise kadroya almadı. Savunmada, sakatlığı geçen Sabri ve Gökhan'a yer veren Rijkaard, orta alanda ise Kewell ile Keita'ya şans tanıdı. Galatasaray'da, sakatlığı süren Emre Aşık'ın yanısıra Emre Güngör, Serkan Çalık ve Ufuk kadroda yer almadı. Galatasaraylı futbolcu Gökhan Zan, sakatlığının ardından 43 gün sonra Trabzonspor karşılaşmasıyla yeşil sahalara döndü. Estonya ile Kayseri'de 5 Eylül'de yapılan milli maçta sakatlanan Gökhan, uzun bir süre sonra formasına kavuştu.

YATTARA VE TJIKUZU TRİBÜNDE

Trabzonspor'da, teknik di best hair transplant in turkey rektör Hugo Broos, Yattara ve Tjikuzu'ya maç kadrosunda yer vermedi. İki futbolcu tribüne çıkarlarken, bordo-mavili takımda sakatlığı süren kaleci Tolga Zengin ve ameliyat olan Zafer Yelen de kadroda yer almadı.Trabzonsporlu taraftarlar, kendilerine ayrılan yeri doldurarak takımlarını desteklerken, zaman zaman küfürlü tezahüratta bulundular.Maça yedek olarak başlayan Trabzonsporlu Song, Galatasaray'dan eski takım arkadaşlarıyla saha içinde hasret giderdi.

GÖKHAN ZAN DİREĞE TAKILDI!

Oldukça tempolu başlayan karşılaşmada Galatasaray tüm hatlarıyla rakip yarı alanda baskı yaparken, Trabzonspor oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. Keita'nın sakatlıktan kurtulup yeniden takıma dönmesiyle hücum hattında oldukça iyi organize olan sarı-kırmızılılar, henüz maçın başında Kewell ile gole yaklaştı. Kewell'in müthiş volesinde Sylva kalesinde devleşti ve mutlak gole izin vermedi.

KEİTA PARLADI

Orta sahada pas trafiğini iyi yöneten Arda Turan, takımın ateşleyici gücü Keita ile birlikte Trabzonspor savunmasını zorlamaya başladığı dakikalarda, Karadeniz temsilcisinin kontraataklarla gol arama çabası sonuç vermedi. Özellikle kanat organizasyonlarında yüksek bir isabetle hücum eden Galatasaray, Keita'nın bulunduğu sağ kanadı adeta koridora çevirdi. O anlarda birinde yine Keita sahneye çıktı, penaltı noktasına sert kesti Gökhan Zan vurdu kafayı ama meşin yuvarlak direkte patladı.

TRABZONSPOR İNTİHAR ETTİ

Sağlı sollu ataklar geliştirerek Trabzonspor savunması üzerinde büyük bir baskı kuran Galatasaray arzulu futbolunun karşılığını 23. dakikada Harry Kewell ile aldı. Sabri'nin ceza sahasına ortasında topla buluşan kendisine yakışan şıklıkta bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Kewell'ın 35. dakikada kaçırdığı akıl almaz golün akabinde Galatasaray bu kez 37. dakikada Servet Çetin'in attığı golle tabeladaki skoru 2-0'a taşıdı. İlk yarının son anlarına doğru risk almaya başlayan Trabzonspor, 44. dakikada Galatasaray savunmasının bir anlık konsantrasyon bozukluğundan iyi yararlandı, -G.Saraylı futbolcular ofsayt diye durakladı- ve Tayfun ile topu ağlara gönderdi, skor 2-1 oldu.

İKİ FARKLI BAROS!

Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın baskısı, Trabzonspor'un savunması şeklinde geçti. Sarı-kırmızılı takım orta alanda daha fazla topa sahip olan, daha baskılı ve istekli olan taraf oldu. Galatasaray'da Keita ve Sabri'nin performansları dikkat çekerken, Milan Baros'un vasat performansı ilk yarıda hayal kırıklığı yarattı.

TRABZONSPOR KAPANINCA

Trabzonspor ise oyunu kendi yarı sahasında kabul etmesinin dietini ilk yarıda ödedi. Kendi yarı sahasında çıkmakta zorlanan ve kontraataklarla rakip kalede gol arayan Karadeniz temsilcisi Colman ve Engin'in kendisinden bekleneni verememesinden dolayı hücum hattında organize olamadı.

COLMAN'DAN MÜTHİŞ GOL

Trabzonspor özellikle savunmasını sağlam tutmaya çalışarak başladığı ikinci yarıda, hızlı ataklarla Galatasaray kalesine gitmeye çalıştı. Rakip savunmanın arkasına atılan toplarda tehlikeler yaratan bordo-mavililer, bu fırsatlardan sonuç çıkaramasa da yapılan atak organizasyonları gelecek golün habercisi oldu.

SAVUNMA ALARM VERİYOR

Galatasaray'ın orta alandaki baskısına sert pres ile karşılık veren Karadeniz temsilcisi, Colman'ın 54. dakikada attığı müthiş golle skoru 2-2'ye taşıdı. Golden sonra basit hatalar yapan Galatasaray savunmasını zorlamaya başlayan Trabzonspor, 59. dakikada Serkan Balcı ile yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Orta alanda oyundan düşen sarı-kırmızılılarda Ayhan Akman'ın yaptığı basit top kayıpları, Leo Franco'nun koruduğu kalede büyük tehlikeler yarattı.

RIJKAARD'IN BARIŞ HAMLESİ MAÇI TOPARLADI

Ayhan'ın düşen performansından dolayı oyuna hemen müdahale eden Rijkaard, beklenenin aksine Ayhan'ın yerine Kewell'ı saha kenarına alarak Barış'ı sahaya sürdü. Yapılan oyuncu değişikliğinin ardından orta sahanın kontrolünü yeniden ele geçiren Galatasaray, 68. dakikada Baros'un asisti sonucu Arda ile golü buldu ve skoru 3-2'ye taşıdı.

COLMAN YETMEDİ BAROS COŞTU

Golden sonra rakip kaleye yüklenmeye başlayan sarı-kırmızı takım 71. dakikada bu kez Milan Baros ile Sylva'nın koruduğu fileleri havalandırdı. İlk yarıda Ali Sami Yen'de adeta yokları oynayan Milan Baros, ikinci yarıda yaptığı asist ve attığı golle maçın kader adamlarından biri haline geldi. Trabzonspor'un 86. dakikada Colman'ın ayağından bulduğu gol yeterli olmadı ve müthiş mücadele Galatasaray'ın 4-3'lük üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇIN KIRILMA DAKİKALARI BİR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim