Yazarlardan dev derbinin analizi

  • Home
  • Yazarlardan dev derbinin analizi
Yazarlardan dev derbinin analizi
Hafızalara kazınan maçın ardından spor yazarları oynanan futbola şapka çıkardı ve Cimbom'u öve öve bitiremedi.Abone ol

Levent Tüzemen (Sabah): Fizik olarak zayıf

Rijkaard'ın Galatasaray'ı yeniden organize etmesi gerekiyor. Sezon başında "Total futbol"un güzel örneklerini sergileyen, hücumda takım halinde çoğalıp, savunmayı takım halinde yapan, takım disiplinini mükemmel uygulayan Galatasaray bu özelliklerinden hızla uzaklaşıyor. Çünkü fizik gücü alarm veriyor.

Trabzon önünde iki ruhlu bir Galatasaray izledim. Fenerbahçe'nin yenilmesinin verdiği moralle ilk yarıda coşkulu, istekli, ayağa isabetli pas yapan, hücumu kanatlardan düşünen, tempolu bir takım vardı.

Kewell ve Servet'le iki gol bulup kazanma hedefini ve isteğini yakaladı.

Trabzon'un yaptığı alan savunması Galatasaray'ın hücum zenginliğine fren olamadı. Oyunun kontrolü Galatasaray'ın elindeydi.

Sabri-Keita ikilisi sağdan ortaklaşa mükemmel ataklar düzenledi. "Yor hair transplant turkey before and after gun" denilen Kewell tempo olarak diriydi. Baros çok etkisiz kaldı. Sarp isabetli pas kullanma konusunda yine kısırdı ama bir kez daha sahanın en çalışkanıydı. Bir cengaver gibi mücadele etti. İlk 11'den kaleci Franco ile Sarp dışındaki tüm oyuncular kendi milli takımlarının vazgeçilmez oyuncuları. Böyle zengin ve tecrübeli bir kadro fizik olarak düştüğünde ve rakip oyuna ağırlığını koyduğunda bile birikimlerini sahaya yansıtmak zorundadır.

Osman Tanburacı'nın yorumu bir sonraki sayfada

[PAGE]


Osman Tanburacı (Yeni Şafak): Keita'nın önemi

Şunu peşin söyleyeyim ki Trabzonspor'u çok diri buldum. Bütün maç pes etmediler. İki golle geriden gelip Galataaray'ı yakaladılar. Colman'ın golü geliyorum dedi… 4-2 geri düştüler üçüncüyü de attılar! E pes ama… Hani ne derler; Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir sonra buldurur sevindirimiş ya… Galatasaray da işte öyle oldu. Fenerbahçe'nin yenildiği hafta zor da olsa üç puanı kaptı.

Galatasaray'ın zorlanmasının ana sebebi; orta sahayı geçene kadar çok zaman öldürüyor. Başta Ayhan! Her topu kaybedene kadar sürüyor. Arada bir güzel işler de yapıyor ama tükettiği enerji ve zaman sevabından fazla. Ayhan topla yürüyünce rakip de savunmasına gömülüyor. İkinci bir Ayhan da Arda… Ayhan'dan daha becerili olduğu için seyir zevki veriyor ama takım bu ikisiyle zaman kaybediyor. Bence Arda oyunun ortasında oynamaz! Bunu Rijkaard da biliyordur ama Kewell oynarsa çaresiz Arda da içe kayar!

Mustafa Sarp da bir başka değirmen taşı, rakibe basıyor ama topa hiç basamıyor. Galatasaray üretim zorluğu çekiyor.

Dikkat edin takımın işleyişi geriden oyun kurarak oluyor. Kaleci Leo degaj yapmıyor, her topu eliyle savunmasına atıyor ama ne çare, top buradan oyuna girene kadar seyredeni de fıtık ediyor. Leo degaj yapmıyor ama savunmasına verdiği toplar uzun kontra olarak ekseriya rakibe gidiyor. Bu oyun tarzında sakatlık var! Top yere inmeli.

Trabzon karşısında Baroş'u mumla aradım bulamadım! Bu kadar kanatlara yollanan uzun toplarla Baroş topu ancak havada gördü. Attığı gol kendini de takımı da kurtardı.

Galatasaray'da Keita'nın önemi büyük. Ne yazık ki onu da çok kullanmıyorlar. Ne zaman ki top Keita'ya geliyor hem takım hareketleniyor hem top gol noktalarına taşınıyor. İlk golde ve öncelerinde Keita'nın yaptığı ortalar hep adrese teslimdi, ilkinde Kewell'ın volesi kalecide kaldı, ikincisinde Gökhan'ın kafası direkte patladı. İkinci golde de Keita'nın topu yerden kale içine sert vurması ve Servet'in ayak darbesiyle geldi. Sonrasında yine Keita ortaladı Baroş nefis indirdi Arda attı. Yine Keita Barış'ı kaçırdı gol Baroş'la geldi. Bunlar ders niteliğinde. Galatasaray rakip alana ne kadar çabuk yıkılırsa o kadar çok gol bulur.

Keita olmasa Galatasaray bu maçı zor alırdı. Hatırlatırım; Ankaragücü maçında Keita yoktu!

Ahmet Çakır'ın yorumu bir sonraki sayfada

[PAGE]

Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim