Gülün önerisine Şahin ne dedi?

  • Home
  • Gülün önerisine Şahin ne dedi?
Gülün önerisine Şahin ne dedi?
Gül'ün muhalefet liderlerinin MGK'ya katılmalı önerisi Ankara'da tartışılıyor. Meclis Başkanı Şahin'den ilk yorum.Abone ol

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ana muhalefet partisi genel başkanının MGK'da (Milli Güvenlik Kurulu) yer almasıyla ilgili Anayasa değişikliğine TBMM'deki çoğunluğun karar vereceğini belirterek, ''Bu önerinin etraflıca düşünülmesi, değerlendirilmesi gerekir'' dedi.

Şahin, yetim çocukları kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Bir grup terör örgütü mensubu teslim olacak, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu grubun TBMM'de görüşmeler yapmak istediği de söyleniyor. Böyle bir talep olursa ne dersiniz?'' sorusuna Şahin, bu girişimin iyi niyetli, Türkiye'nin 30 yıla yakın uğraş verdiği terörün sona ermes hair transplant turkey before and after ine yol açıcı bir teşebbüs olmasını diledi.

Şahin, ''Gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz ve göreceğiz'' diye konuştu. Konuyla ilgili Meclis Başkanlığına herhangi bir randevu talebinin ulaşmadığını bildiren Şahin, ''Böyle bir talep ulaşırsa, talebi ve içeriğini öğrendikten sonra değerlendirmemizi yapar, ondan sonra kararımızı açıklarız'' dedi.

Meclis Başkanı Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ana muhalefet partisi liderinin MGK'da yer alması önerisini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Bilindiği gibi MGK'nın oluşumu Anayasa'nın 118. maddesinde düzenlenmiştir. Kimler MGK üyesi olacak, orada belirlenmiş. Eğer başka kişilerin de MGK üyesi olması arzu ediliyorsa bu bir Anayasa değişikliği gerektirir. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın iyi niyetli bir değerlendirmesidir diye düşünüyorum. Ancak, böyle bir Anayasa değişikliğine karar verecek olan TBMM'dir, Anayasa'daki yeterli çoğunluktur. Ben Meclis Başkanı olarak bunun ötesinde bir şey söylemeyi gereksiz görüyorum.''

Ana muhalefet liderinin MGK'ya katılmasının bir yararı olup olmayacağının sorulması üzerine Şahin, bu önerinin etraflıca düşünülmesi, değerlendirilmesi gerektiği belirtti. Şahin, ''Cumhurbaşkanımızın iyi niyetli bir önerisidir. Eğer böyle bir şey düşünülecek olursa, Meclisin ilgili komisyonları ve genel kurulun bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma yapması gerekir kanaatindeyim'' dedi.

''Gazetelerde Meclisle ilgili bir skandal haberin'' yer aldığı hatırmlatılınca da Şahin, konuyu bugün basından öğrendiğini kaydetti. Şahin, konuyla ilgili yazılı açıklama yapılacağını ve böylece kamuoyunun da bilgi sahibi olacağını ifade etti.

Şahin, bir başka soru üzerine, ''domuz gribi'' konusunda Meclisin ilgili biriminin Sağlık Bakanlığı ile bir çalışma yaptığını söyledi. Şahin, ''TBMM, Sağlık Bakanlığı ile de temasa geçerek alınması gereken tedbirler varsa bunları mutlaka alacaktır'' diye konuştu.

''Azerbaycan'da şehitlikte Türk bayraklarını kaldırıldığı haberleri geliyor. Bu konuda bir değerlendirmeniz olacak mı?'' sorusuna da Şahin, ''Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği bugünün bir kardeşliği değildir, geçmişten gelen ve geleceğe doğru yürüyen bir kardeşliktir. Hiç bir uygulama bu kardeşliğe gölge düşüremez, düşürmemelidir'' karşılığını verdi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim