Milli Takımın başına sürpriz talipli

  • Home
  • Milli Takımın başına sürpriz talipli
Milli Takımın başına sürpriz talipli
Fatih Terim'in ayrılmasıyla birlikte Milli Takım'ın başına gelecek isim merak edilir oldu. Sürpriz bir talipli var;Abone ol

Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlardan Sorumlu üyesi Levent Kızıl'ın 'Milli takımın başına Fatih Terim'den daha iyi ve ünlü birini getireceğiz' açıklamasına 'Türk teknik direktör olarak milli takıma talibim. Türk antrenör istemeyen bu kurumlara haddini bildirmeliyiz" diyerek tepki gösterdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Merkez Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Türk antrenörler, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlardan Sorumlu üyesi Levent Kızıl'ın 'Milli takımın başına Fatih Terim'den daha iyi ve ünlü birini getireceğiz' açıklamasına Türk Antrenörler tepkisini dile getirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul'da konuşan Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Baskılı Çakmak Türkiye Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlardan Sorumlu üyesi Levent Kızıl'ın 'Milli takımın başına Fatih Terim'den daha iyi ve ünlü birini getireceğiz' açıklamasına, 'Türk teknik direktör olarak milli takıma talibim. Bu tür arayış içinde olan kurumlara haddini bildirmeliyiz" diyerek cevap verdi.
Türkiye'de Fatih Terim ve Mustafa Denizli dışında da iyi teknik adamlar olduğunu belirten Yılmaz Vural, "Fatih hoca Ankara'da, Göztepe'de kalsa buralara gelebilir miydi? Mustafa Denizli, Kocaeli'nde kalsa buralara gelebilir miydi? Onlar şans buldular ve Avrupa kupalarında ilerlediler. Eskiden mecazi konuşurdum ve insanlar anlardı. Artık anlaşılmıyor. Levent Kızıl'ın 'Fatih Terim'den daha iyi ve ünlü birini getireceğiz' açıklamasına gücendim. Türk antrenörleri de çok iyi. Bu görevi bizler de yapabiliriz. Benim arkamdan bazı arkadaşlar da bu görevi yapabileceklerini söylediler. Bunca yıl içinde, hâlâ Mustafa Denizli ve Fatih Terim'den başka hoca olmadığını zannediyorlar. Ben de varım. Bu ülkeyi dünya 3. yapan Türk antrenörleri. Bu konuda sesli düşünmeliyiz. Bu kurumlara haddini bildirmeliyiz." dedi.
Konuşmasında Türkiye Futbol Federasyonu'na atıfta bulunan Vural, ''Antrenörlerin güçlü olması için futbolda sorunları çözmek lazım. Bu Antrenörleri siz yetiştirdiniz. Kendinizi yetersiz göremiyorsunuz. Antrenörleri görüyorsunuz." diyerek tepkisini dile getirdi.
Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Ersun Yanal da, kimsenin antrenörleri aşağılamaya hakkının olmadığını söyledi. Antrenörlerin sorunlarını dile getiren Yanal konuşmasında, "Bütün kademelerde çalıştım. Her yerin sıkıntılarını biliyorum. Demokratik açılımın konuşulduğu sorunlar her yerde var. Hak hukuk olarak her şey ortaya konmalıdır. Kulüpleri değiştirdik. Değiştirmeye de devam ediyoruz. Kurumsallaşmaya katkıda bulunuyoruz. Kurumsallaşmaya katkıda bulunuyoruz. Kimsenin bizi aşağılamaya hakkı yok." dedi.
Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Metin Türel ise, Futbolda özerkliğin futbolun kurumsallaşmasını sağladığını belirterek, "Türk antrenörleri sayesinde bir yerlere gelen Türk futbolunun Derwal'lerle, Piontek'lerle kollanamaz." diyerek Türk antrenörlere haksızlık yapılmamasının gerektiğini söyledi. Türel ayrıca, Türk antrenörlerinin kendi arasında birbirlerini sevmeyi ve kıskançlık yapmamalarını da istedi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İsmail Dilber de konuşmasında, 50 yıllık TÜFAD ile 100 yıllık federasyon birleşerek ortak hareket edip, Türk futboluna katkıda bulunmalıdırlar. Bunun için de antrenörlerin birbirlerini sevmesi ve destek olması gerektiğini söyledi.
Celal Kıbrıslı'nın Divan başkanlığı yaptığı Olağan Genel Kurula, Metin Türel, Rıza Çalımbay, Ersun Yanal, Yılmaz Vural, Giray Bulak, Güvenç Kurtar gibi isimlerin yanında amatör kulüplerin antrenörleri katıldı. 540 delegenin katıldığı Genel Kurul da, açık oylama yapıldı. Oylama sonucunda başkanlığa tekrar İsmail Dilber seçildi.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim