Şimşeke bakın ne sordular?

  • Home
  • Şimşeke bakın ne sordular?
Şimşeke bakın ne sordular?
Chicago Üniversitesi'nde bir panele katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e basın öyle bir soru sordu ki...Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Önümüzdeki dönemde tekrar Türkiye'yi yüksek büyüme patikasına oturtacağız İnşallah'' dedi.

Şimşek, Çırağan Sarayı'nda katıldığı University of Chicago tarafından basına kapalı olarak düzenlenen panelin ardından, toplantıya ilişkin soruları yanıtladı.

Panelde Chicago Üniversitesi bünyesinde kamu diplomasisi alanında uzmanlaşan bir grubun yer aldığını belirten Şimşek, ''Onlara kriz döneminde Türkiye'nin deneyimini, krizden çıkışta Türkiye'nin neden güçlü ekrem seyfullah bir temele sahip olduğunu ve bu güçlü temelin Türkiye'nin büyümesine bundan sonraki dönemde yapacağı katkıyı, Türkiye'deki değişimi dönüşümü, AB müzakereleri çerçeveleri içerisinde Türkiye'nin vardığı nokta gibi çok yönlü bir sunuş yaptım'' diye konuştu.


''ABD'YE NE TAVSİYELERİNİZ OLABİLİR?'' SORUSU

Katılımcıların sorularına da cevap verdiğini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

''Soruların arasında, 'Sizin deneyiminizi dinledik, bayağı başarılı deneyim, sizin Amerika'ya ne tür tavsiyeleriniz olabilir?' dediler. Son birkaç yıldaki değişim, özellikle bankacılık sektörüne ilişkin düzenlemeler, onun dışında Türkiye'deki değişimin siyasi boyutunun ne kadar önemli olduğuna dair sorular oldu.''

Konukların Türkiye'ye gelen yabancı yatırımlara ilişkin görüşleri hakkındaki bir soru üzerine de Bakan Şimşek, ''Küresel krizin getirdiği bir etki. Geçici bir etki, orta-uzun vadede...'' karşılığını verdi.

Mehmet Şimşek, toplantıya katılanların, ''Türkiye'nin görünümünün ne kadar olumlu olduğunu, Türkiye'nin çok muazzam pozitif enerjiye sahip bulunduğunu'' söylediklerini belirterek, konukların, ''Biz İstanbul'a geleli bir iki gün oldu ama etrafa baktığımız zaman bunu görebiliyoruz, hissedebiliyoruz'' dediklerini ifade etti.

Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

''Ben her zaman söyledim; Türkiye'nin geleceği çok parlak, çünkü çok genç bir nüfusumuz var. Bu nüfusumuzu iyi eğitiyoruz, Ar-Ge'ye yatırım yapıyoruz. Türkiye'de muazzam bir girişimcilik ruhu var onun için o perspektiften bakmak lazım. Baktığınız zaman, Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve önümüzdeki dönemde bundan birkaç yıl öncesinde gösterdiğimiz gibi tekrar Türkiye'yi yüksek büyüme patikasına oturtacağız inşallah.''

Bakan Şimşek, toplantıda Orta Vadeli Program'dan da bahsettiğini sözlerine ekledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim