MHPden ilginç bir istifa kararı

  • Home
  • MHPden ilginç bir istifa kararı
MHPden ilginç bir istifa kararı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın, “İstifa etmedim” açıklamasından 4 gün sonra parti yönetiminden kabul kararı çıktı. Abone ol

Zübeyir KINDIRA
İNTERNETHABER
ANKARA-

8 Kasım’da büyük kongreye hazırlanan MHP’de istifa depremi. 4 gün önce hakkında çıkan haberlerden sonra “İstifa etmedim” açıklaması yapan MHP Genel Başkan Yardımc fosforlu kalem ısı Atilla Kaya’nın istifası MHP tarafından kabul edildi.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya’nın MHP İstanbul İl Kongresi öncesi başkanlığa getirilecek isim konusunda parti yönetimiyle ters düşmesi sonucu görevinden istifa ettiği yönünde haberler çıkmıştı.

Ancak Kaya istifa ettiği yönündeki haberlere tepki göstererek 16 Ekim’de yazılı bir açıklama yaptı ve çıkan haberleri 'asılsız' olarak nitelendirerek, “bunların MHP'nin yaklaşan büyük kongresi öncesinde sıkıntı yaratmak isteyen ''fitne ve fesat'' çevrelerinin dedikodusu” olduğunu savundu.

Kaya açıklamasında genel başkanlık görevini ''özveri ve gayretle'' sürdürdüğünü belirtti, ancak bugün MHP’den Kaya’nın istifasının kabul edildiği yönünde bilgi geldi.

Edinilen bilgiye göre, Kaya MHP Genel Başkanlık divanından çıkarıldı, ancak MHP üyeliği sürüyor.

SEÇİM YAPILMAYACAK

Kaya’nın yerine seçim yapılmayacak. Yeni genel başkan yardımcısı 8 Kasım’da yapılacak MHP Kongresinde belirlenecek.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim