Melih Gökçekin en özel günü

  • Home
  • Melih Gökçekin en özel günü
Melih Gökçekin en özel günü
20 Ekim tarihi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için birden çok anlam taşıyor. Neden mi? Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Kızılay Söğütözü tünelinin açılış törenine kendisi için çok önemli olduğunu söylediği bir tarihte gerçekleştirdi. Gökçek için bu sihirli ve özel tarih 20 Ekim.

Gökçek 20 Ekim'in kendisi için özel önemini şöyle anlattı:

“Bugün doğum günüm, eşimin de doğum günü, aynı zamanda evlilik yıldönümümüz, milletvekili olduğum tarih ve şu anda da metroda son noktayı koyduğum tarih. Güzel bir gün benim için, hair transplant cost in turkey büyük bir mutluluk. Tüm mutlulukları bir arada yaşıyorum.”

Gökçek kendisi için çok özel bir gün olarak ifade ettiği 20 Ekim’de yerin 24 metre altına inerek basın mensubuyla metro hattını gezdi. Tünelde işçilerin Türk bayrağı ve alkışlarıyla karşılanan Gökçek, “Kızılay-Söğütözü Metrosu tünelinin son adımına geldik. TBM Makinesi tünelin öbür ucundan burada birleşti. Dolayısıyla Kızılay-Söğütözü hattındaki kaba inşaat bu suretle istasyonlar hariç tamamıyla bitmiş olacak. Ankaramız için hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

METROYA HÜKÜMET EL ATACAK
Çayyolu metro hattının toplam uzunluğunun 17.6 kilometre, şu anda bağlantısı yapılan Söğütözü-Kızılay istasyonları arasının ise 4,5 kilometre olduğunu anlatan Başkan Melih Gökçek, “Şu anda buranın elektromekanik inşaatının yapılması gerekiyor. Bunun için 1.2 milyar dolara ve bunu sağlamak için de hükümet desteğine ihtiyaç var. Yapmış olduğumuz temaslarda inşallah bu 1-2 ay içerisinde Enerji Bakanlığı’nın kanunda yapacağı bir değişiklikle metronun kendileri tarafından devamı noktasında yetki alacaklar. Bu yetkiden sonra da geriye kalan kısmın bitirilmesi için kaynağın bulunması noktasında inşallah hükümetten destek bekliyoruz. İnşaat başladığı tarihten itibaren de 18 ay içerisinde metro çalışmalarımız biter” dedi.

CHP’LİLERİ UNUTMADI
Gökçek törende CHP’lilere de laf atmayı unutmadı. “Ankara’nın altında ne kadar büyük bir çalışma olduğunu alta inince anlıyorsunuz” diyen Başkan Gökçek, dev yatırımlara imza attıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bütün samimiyetimle söylüyorum, şuradaki görülmüş olan yatırımın ufacık bir bölümünü CHP’li bir belediye yapsa, günlerce gündeme gelir. Ama bu kadar dev işler yapıldığı halde, maalesef ‘bunları nasıl küçültürüz’ gayreti içerisinde olanlar var. Maalesef bu da bizleri üzüyor.”



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim