Polis katilinin kimliği şok etti!

  • Home
  • Polis katilinin kimliği şok etti!
Polis katilinin kimliği şok etti!
Emekli başkomser vurularak öldürüldü. Polis katilleri yakaladığında gördüklerine kendi de inanamadı. Abone ol

İstanbul Şişli’de bir faktoring şirketine para transferinde kurye olarak çalışan emekli başkomser Dursun Körkoca’yı bankadan çektiği 1 milyon TL parayı gasp etmek için öldüren şüphelilerin elebaşı Havva D.'nin 2001 yılında ölen emekli bir başkomserin eşi olduğu ortaya çıktı.

EMİR POLİS KARISINDAN, TETİKÇİ İSE BİR POLİS!

Havva D.’nin oğlu Tuncay D. de soyguna katıldı. Emekli başkomseri ateş edip öldürenin ise polis memuru Halil İbralim C. olduğu anlaşıldı. Gasp edilen paranın 650 bin TL’si Havva D.’nin evindeki çamaşır makinesinin içinde b metal kalem ulundu.

Bomonti’de 24 Eylül 2009 tarihinde meydana gelen olayda Faktoring şirketinde para transferlerinde kurye olarak çalışan emekli başkomser 63 yaşındaki Dursun Körkoca’nın öldürüldüğü gasp olayında soruşturma tamamlandı.Yapılan çalışmalar sonucu 1 milyon TL parayı gasp ederek soygunu gerçekleştiren zanlıların soruşturmasında tüm ayrıntılar ortaya çıktı.

SOYGUNU PLANLAYAN EMEKLİ BAŞKOMİSER EŞİ ÇIKTI

Polis şebeke içinde olan şoför Tolga Y.’nin olaydan sonra verdiği çelişkili ifadeler vermesi üzerine polis tarafından takibe almasıyla tüm şebekenin ortaya çıkarıldığı öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan Havva D., Beyoğlu Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Halil İbrahim C., Tolga Y., Faruk D., Serdar C.’ın aralarında bulunduğu 10 kişinin ifadesi tamamlandı. Yapılan incelemede, şebekenin elebaşının Havva D. olduğu belirtildi. Kağıthane’de oto parçası dükkanı işlettiği öğrenilen Havva D.’nin, eşinin ölen emekli bir başkomser olduğu ortaya çıktı. Havva D.’nin işleri kötü gittiği için faktoring şirketinde şoför olarak çalışan Tolga Y., oğlu Tuncay D. ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Halil İbrahim C. ile birlikte soygun planı yaptıkları öğrenildi.

Soygundan bir ay önce planlanan gasp olayında şebekenin şirket çalışanı Tolga Y.’den aldığı bilgiler doğrultusunda daha önce olay yerinde keşif yaptıkları öğrenildi. Hazırlanan plan gereği olayda motosiklet kullanmasını bilen kişiler kullanmayı düşünen şebekenin bu nedenle Faruk D. ile Serdar C.’de dahil edildiği belirtildi.

“HAVVA PLANLADI BİZ UYGULADIK “

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sürdürülen soruşturma da suçlarını itiraf eden zanlılardan şirket çalışanı Tolga Y. "Havva abla ile her şey planlandı. Ben her zaman bankaya gitmiyordum.Olay günü bankaya gideceğim söylendi. Ben de telefonla bizimkilere haber verdim. Bankaya gidiyoruz yüklü miktarda para çekeceğiz dedim. Bundan sonra bizimkiler harekete geçmiş. Ben onlara hangi yoldan gideceğimi söyledim." dedi



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim