Azeriler Baykala mesaj gönderdi

  • Home
  • Azeriler Baykala mesaj gönderdi
Azeriler Baykala mesaj gönderdi
Bakü'deki şehitliğine Türk bayrağı yeniden çekildi. Azeriler Baykal'a mesaj gönderdi: "senin için çektik." Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Azerbaycan Parlementosu'nun yanında bulunan Azeri ve Türk şehitliği'ndeki Türk bayrağı bugün yeniden göndere çekildi. Azeriler , CHP lideri Deniz Baykal'a mesaj göndererek, "Bu bayrak senin Kumlama kumu hatrına çekildi" dediler.

Ermenistan ile imzalanan protokolün ardından Türk şehitliğindeki bayrak indirilmişti. Ancak bugün şehitlikte Türk bayrağı tekrar çekildi. CHP Lideri Deniz Baykal'ın grup konuşmasında Azerbaycan'ın lehinde, Ermeni protokolünen aleyhinde söylediği sözlerin; bayrağın yeniden çekilmesine yol açtığı belirtildi.

Akşam saatlerinde; CHP Lideri Baykal'a ulaşmaya çalışan ancak Baykal'a ulaşamayınca kurmaylarına ve CHP'li vekillerle konuşan Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstem Hanlı ve eşi ünlü edebiyatçı Sadr Rüstem Hanlı, "Bayrak yeniden çekildi. Baykal'a teşekkür etmek için bu Bayrağı yeniden göndere çektik. Kendisene çok teşekkür ederiz. Konuşması ile duygularımıza tercüman oldu. Hükümet ve AKP için değil, Baykal'ın hatırı için bu bayrağın çekildiğinin bilinmesini istiyoruz" dediler.

Hanlı'nın Türkiye'ye gelip, bir özel TV kanalında; protokol ve Türk-Azeri ilişkileri hakkında ayrıntılı açıklamalar yapacağı ve bayrağın baykal'ın hatırına yeniden göndere çekildiğini bu kanalda canlı yayında açıklayacağı da kaydedildi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim