MGKdan teröre vurgu çıktı

  • Home
  • MGKdan teröre vurgu çıktı
MGKdan teröre vurgu çıktı
Teslim olan PKK'lılar sonrası stratejik gelişmelerin konuşulacağı kritik MGK toplantısı sona erdi. Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- PKK’lıların teslim sürecinin ardından yapılan kritik MGK toplantısından sınır ötesi operasyona izin veren tezkere kararının önemine dikkat çekilerek terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği mesajı çıktı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı tarihinin en uzun toplantılarından birini yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantı 7 saat 40 dakika sürdü. Toplantı sonrası yayınlanan bildiride Türkiye-Ermenistan arasında imzalanan protokolden, Karabağ sorun baskılı çakmak una, Kürt sorunundan Afganistan'daki gelişmelere kadar güvenlikle ilgili pek çok konunun ele alındığı duyuruldu.

MGK bildirisinin öne çıkan başlıkları şöyle oldu:

TEZKERENİN ÖNEMİNE VURGU

Toplantıda Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin ve saldırıların bertaraf edilmesini amaçlayan 6 Ekim 2009 tarihli TBMM kararının terörizmle mücadelenin önemli bir unsurunu teşkil ettiği belirtilerek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

BAŞBAKANIN IRAK ZİYARETİ

Irak'taki gelişmeler ile 15 Ekim 2009 tarihinde Bağdat'ta gerçekleştirilen Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın sonuçları ve Irak bağlamındaki bölgesel gelişmeler ele alındı.

TÜRKİYE ERMENİSTAN PROTOKOLÜNE DESTEK

Güney Kafkasya'daki gelişmeler ve bu gelişmelerin bölgesel ve küresel ölçekte yaratabileceği sonuçlar değerlendirildi. Bu çerçevede 10 Ekim 2009 tarihinde ülkemiz ile Ermenistan arasında imzalanan protokoller ışığında geleceğe yönelik perspektifler ile başta Yukarı Karabağ olmak üzere Güney Kafkasya'daki ihtilafların çözümüne yönelik çabalar ve süreç ele alındı. Bu sürecin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümüne de yardımcı olacağı bir daha teyit edildi. Ülkemizin bölgesel barış, istikrar, işbirliği ve güvenin tesisi konularındaki çalışmaları bundan böyle de aktif bir şekilde devam ettireceği dile getirildi.

AFGANİSTAN İSTİKRARI DEĞERLENDİRİLDİ

Afganistan'da son dönemde meydana gelen gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil, değerlendirilmiş, ülkemizin Afganistan'ın istikrarına yönelik katkı ve girişimlerinin sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu kapsamda; Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kabil Bölge Komutanlığı görevini Kasım 2009 başında ikinci defa alacağı, yine önceki görevlerde olduğu gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele, uyuşturucu ile mücadele, mayın temizleme görevlerinde kullanılmayacağı teyit edilmiştir.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim