Kızılay çadır yerine ev kuracak

  • Home
  • Kızılay çadır yerine ev kuracak
Kızılay çadır yerine ev kuracak
Kızılay, afetzedeler için cadır kurmak yerine ihtiyaç sahiplerine ev kuracak. İşte 3 dakikada kurulan o evler;Abone ol

Türk Kızılayı, afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla çadır yerine 4 kişilik prefabrike baraka olan ‘Mevlana Evi’ uygulamasına geçti. Tanıtımda 4 kişilik Kızılay görevlisi, Mevlana Evi'ni 3 dakikada kurup, kullanıma hazır hale getirdi.
google seo >
Yangına dayanıklı malzemelerden imal edilen ve içinde 4 kişinin yatabileceği ranzalarla, aydınlatma ve havalandırması bulunan Mevlana Evi'nde incelemelerde bulunan Adana Valisi İlhan Atış, prefabrike barakaların çadırlara kıyasla daha kullanışlı olduğunu belirtip, “Kızılay'ın Adana'daki merkezine 300 Mevlana Evi gönderildi. Ancak bu sayıyı 1000'e çıkarmamız gerekiyor. Çünkü Adana birinci derecede deprem bölgesi. Yüce Mevlam inşallah bunları kullandırtmaz” dedi.

Kızılay Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam da Kızılay'ın din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin zorda kalan herkesin yardımına koştuğunu belirterek, Mevlana düşüncesi ve hoşgörüsünden hareketle evlere, ‘Mevlana Evleri’ adını verdiklerini vurguladı. Sağlam, tanesi 4 bin liraya mal olan Mevlana Evi'nin çadırların yerini alacağını ifade edip, “İnşallah bu evleri kullanma ihtiyacı duyacak afetler yaşamayız” diye konuştu.

Kızılay Akdeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin sorumluluk bölgesinde 9 il bulunduğunu kaydeden Sağlam, 300 Mevlana Evi'nin yanı sıra depolarda 2 bin 36 çadırın hazır tutulduğunu sözlerine ekledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim