Sarızeybekten hükümete uyarı

  • Home
  • Sarızeybekten hükümete uyarı
Sarızeybekten hükümete uyarı
Emekli albay Erdal Sarızeybek, açılım konusunda hükümeti uyardı. Sarızeybek'e göre terörün de ağaları var.Abone ol

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği'nce (ADD), emekli albay Erdal Sarızeybek'in katıldığı ''Demokratik Açılım ve Terör'' konulu konferans düzenlendi.

ADD Akhisar Şubesi Başkanı Süleyman Şen, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, çözümün bu toprakların gerçeklerinden vücut bulmuş ve başarılı olmuş ''Kemalizm'de'' olduğunu söyledi.

''İthal çözümler aramanın Türkiye'ye fosforlu kalem yapılacak en büyük kötülük olacağını'' ifade eden Şen, ''Çözüm, Atatürkçü düşüncenin rehberliğini, tüm ulusalcı güçlerin biraraya gelerek ortak mücadele hattı oluşturmasından geçmektedir'' dedi.

Erdal Sarızeybek de terör örgütünün kayıtlarının bulunması ve incelenmesi gerektiğini kaydederek, ''Bu örgüt silah alıyor. Bu para nereden geliyor, bu kara parayla evlatlarımızı vuruyorlar'' dedi

Türk devletinin ülkesiyle bölünmez bir bütün olduğunun altını çizen Sarızeybek, şunları kaydetti:

''Bugün ülkeyi yönetenler ortaya çıkıp da 'akan kanlar duracak' deyip bir açılıma doğru giderse, hepimizin oturup şunu düşünmesi gerekiyor. Acaba Türkiye gerçekten bir açılım yaptığında, PKK terör örgütü tarihten silinip gidecek mi? Yoksa şimdi alınan yanlış bir karar gelecekte çocuklarımızın daha çok kanının akmasına mı neden olacak? Bu soruyu hepimizin kendimize sorması gerekiyor.

Kimse ondan bahsetmiyor. Buradaki insanlar, ortaçağdan bu yana aşiretler halinde yaşıyorlar. Hepsinin bir ağası var. Kaçağın ağası var, terörün ağası var, toprağın ağası var. Demokrasilerde ağalık düzeni olur mu? Aşiret düzeni içinde insanların özgür iradesi olmaz ki. Doğudaki aşiret düzeni, insanların özgür iradesini elinden almaktadır. Yani, bu bölgede yaşayan insanlarımızın özgür iradeleri yok. Şimdi PKK terör örgütü, ağaların halk üzerindeki güç otoritesine ortak olmak istiyor. Mesele güç savaşıdır, halk çaresiz.''

Konferansın sonunda Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, emekli albay Erdal Sarızeybek'e plaket verdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim