Ergenekonda yine küfürler uçuştu

  • Home
  • Ergenekonda yine küfürler uçuştu
Ergenekonda yine küfürler uçuştu
Ergenekon'un dün görülen duruşmasında yine küfürler havada uçuştu. Perinçek ve Küçük mahkemere küfür etti.Abone ol

Birinci ''Ergenekon'' davasının avukatlarından Vural Ergül, ikinci ''Ergenekon'' davasında tutuklu sanık Tuncay Özkan'ın bilgisayar ekranında yer alan ''Asrın davası, Ergenekon avukatına soruşturma, savcılara hakaret etmişti'' yazılı bir televizyon kanalına ait dondurulmuş görüntüyü kendisinin koyduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın çapraz sorgusuna ara verilmesinin ardından sanık ve avukatların talepleri alındı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de ikinci ''Ergenekon'' davasının duruşmasında bazı sanıkların avukatların bulunduğu alandaki bilgisayarda yer tokai çakmak alan bir görüntü nedeniyle şikayet konusu yapıldığını belirterek, Ergül'ün bu konuya açıklık getirmesini istedi.

Avukat Ergül de bu görüntünün kendi kullandığı bilgisayarda yer aldığını ifade ederek, duruşmalara geldiğinde 10-12 saat bilgisayar başında olduğunu, bilgisayara bazen Fethullah Gülen'in, bazen de savcı Zekeriya Öz'ün, bazen de kendi fotoğraflarını koyduğunu söyledi.

Duruşmaların ardından bu fotoğrafları sildiğini, ancak kendisinin fotoğrafının da yer aldığı söz konusu görüntüyü silmeyi unuttuğunu anlatan Ergül, görüntünün sadece kendi kullandığı bilgisayarda olduğunu kaydetti.

İkinci ''Ergenekon'' davasının 8. duruşmasında söz alan tutuklu sanık Tuncay Özkan, avukatların bulunduğu bölümdeki bilgisayar ekranında ''Asrın davası, Ergenekon avukatına soruşturma, savcılara hakaret etmişti'' yazılı bir televizyon kanalına ait dondurulmış görüntünün yer aldığını belirterek, bu görüntünün ekrana kim tarafından konulduğunun tespit edilmesini istemişti.

Duruşmaya gözlemci olarak katılan CHP milletvekillerinin de konuya ilişkin düzenlediği tutanakta, bilgisayar ekranına duvar kağıdı yapılan bu görüntünün 5 Ekim tarihinde yüklendiğinin tespit edildiği yer almıştı.


Perinçek, savcıların duruşmada mahkemeyi tehdit etmesinin kendilerini yaraladığını ifade ederek, savcıların bu şekilde suç işlediklerini öne sürdü. Perinçek, savcılar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya talepleri değerlendirmek için ara verdi.

Heyet duruşma salonundan çıkmaya hazırlanırken savcılara hitaben konuşan Perinçek, ''Küstahça tehdit ediyorlar'' diye bağırdı.

Bu sırada tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin'in ''sakin olun'' demesi üzerine Perinçek, ''Sizin için yapıyorum. Aklınızı başınıza alın. Buradan çıkamazsınız'' dedi.

Ardından tutuklu sanık Veli Küçük de Ertekin'e yönelik bazı sözler söyledi. İzleyiciler arasında bulunan ve Ertekin'in kardeşi olduğu öğrenilen bir kişi ''küfür etmeyin'' dedi.

Küçük de bu kişiye küfürlü bir şekilde ''Herşey senin başının altından çıkıyor'' diye bağırdı.

Verilen aranın ardından Başkan Köksal Şengün, taleplerin 23 Ekim tarihinde yapılacak olan duruşmada karara bağlanacağını belirterek, duruşmanın 22 Ekim Perşembe gününe ertelendiğini açıkladı.

Başkan Şengün, perşembe günü yapılacak oturumda Danıştay sanıkları Erhan Timuroğlu ve Tekin Irşi için barodan atanan avukat Burhanettin Aktürk'ün hazır bulunmasına, sanıklar İsmail Sağır ve Salih Kurter için de İstanbul Barosu'ndan avukat atanmasına karar verdiklerini kaydetti.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim