Anne indi oğulları dağda

  • Home
  • Anne indi oğulları dağda
Anne indi oğulları dağda
Türkiye'ye dönen 34 kişilik grup içinde 51 yaşındaki Elif Uludağ da vardı. Şimdi iki oğlunu dağdan indirmek için çabalıyor.Abone olOğulları için Kandil'e giden Elif Uludağ, 6 yıl sonra Türkiye'ye döndü. Anne oğullarına, "Barış gelince siz de gelirsiniz" dedi. Hâkime de, "İki oğlumun dönmesi için çalışacağım" diye ifade toptan çakmak verdi.

İşte, 2003 yılında 'canlı kalkan' olarak gittiği Kandil'de örgüte katılan anne Elif Uludağ'ı 2009'da Silopi'ye sürükleyen süreç: Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinden yıllar önce göç ettiği İskenderun'da Şanlıurfa Birecikli Baki Uludağ (49) ile evlenen Elif Uludağ'ın bu evlilikten Haki (29), Doğan (25), Öner (20) adında üç çocuğu oldu. Haki ve Doğan, doğdukları Birecik'e gidiş-gelişleri sırasında terör örgütü PKK'nın Siverek grubuyla tanıştı. İki kardeş, ailelerini bırakarak örgüte katıldı.

OĞLUYLA AYNI KAMPTA
Aile, yıllarca oğullarının hasretini çekti, oğullarından 6 yıl sonra, Elif Uludağ 2003 yılında operasyonların durması için oluşturulan 'canlı kalkan' grubu içinde Kandil'e gitti. Oğullarıyla buluşan anne Uludağ, örgüte katılarak dağda kaldı. "Zelal" kod adını alan Elif Uludağ, "Suwar" kod adlı büyük oğlu Haki ile örgütün aynı kampında yaşamaya başladı. Oğullarının ardından örgüte katılan anne, kampta aşçılık yapıyordu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim