Vali Gülerden domuz gribi açıklaması

  • Home
  • Vali Gülerden domuz gribi açıklaması
Vali Gülerden domuz gribi açıklaması
İstanbul'da domuz gribi görülen okullar açıklanmıyor ama Vali Güler velileri uyarıyor. 'Şüpheniz varsa çocuğunuzu okula göndermeyin!'Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul’da domuz gribi vakalarına ilişkin, "Bugün alınacak tahlil sonuçlarında aynı sınıfta bir temas durumu söz konusu olduğu ortaya çıkarsa, böyle bir şey diğer öğrencilere de yansıyacak anlamına gelir ki, bunun tedbirini tatil şeklinde alırız" dedi.

İstanbul Valiliğinde basın mensuplarına domuz gribiyle ilgili açıklama yapan Güler, dün akşam itibariyle 13 okulda 16 öğrencide H1N1 virüsü saptandığını hatırlatarak, evlerinde tedavi gören öğrencilerin tedavilerinin tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Domuz gribinden bugüne kadar İstanbul’da hayatını kaybeden kimse olmadığını, şu anda da bu hastalıktan dolayı kimsenin hastanede yatmadığını vurgulayan Güler, 3 capelli 0 Nisandan bugüne kadar 1300’e yakın vaka üzerinde çalışıldığını, bunların 270’inde H1N1 virüsüne rastlandığını söyledi.

Güler, referans laboratuvarı olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarında 60’a yakın örneğin tetkiklerinin sürdüğünü belirterek, tahlillerin büyük kısmının bugün sonuçlandırılacağını ve oradan alacakları sonuçlara göre de durumu yeniden değerlendireceklerini bildirdi.

4'Ü AYNI OKULDAN

H1N1 virüsünün tespit edildiği öğrencilerden 4’ünün aynı okuldan olduğunu, diğer 3 okulda 2’şer, 9 okulda da birer öğrencide virüs görüldüğünü kaydeden Güler, sözlerine şöyle devam etti: "Bir yayılma riski yok, ama o okullardan aynı sınıflardan, temas içinde olduğunu gösterecek yeni vakalar gelirse durumu değerlendiririz. Bir okulumuzda böyle bir ihtimalden bahsediliyor. Bugün alacağımız tahlil sonuçları da bunu bize gösterecek. Gerektiğinde kapatma tedbirlerini alırız. Ama şu anda böyle tedbire ihtiyaç görmedik. Bugün alınacak tahlil sonuçlarında aynı sınıfta bir temas durumu söz konusu olduğu ortaya çıkarsa, böyle bir şey diğer öğrencilere de yansıyacak anlamına gelir ki, bunun tedbirini tatil şeklinde alırız."

-HASTALIĞA KARŞI ALINMASI GEREKEN BASİT KURALLAR

İstanbul Valisi Muammer Güler, domuz gribine karşı alınacak tedbirlerin belli olduğunu, ’bunların ellerin sık sık sabunla yıkanması, tokalaşma ve öpüşmekten kaçınılması, kapalı ortamların sürekli havalandırılması ve özellikle okullarda merdiven tırabzanlarının, elektrik düğmelerinin, muslukların, masa ve sıraların sürekli dezenfekte edilmesi olduğunu" anımsattı.

Güler, İstanbul’da artık son zamanlarda yurt dışı öyküsü olmayan vakaların da ortaya çıktığına işaret ederek, bu konunun üzerinde dikkatle durulması gerektiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Pandemi İzleme Kurulunun aldığı kararına göre, "eğer kümelenme söz konusuysa, aynı sınıfta birden fazla veya okulda belli bir sayıda virüsün bulaştığı hasta varsa ya da okullarda devamsızlık oranının artması halinde o zaman kapatma tedbirinin düşünüleceğini" dile getiren Güler, bugün yapılan 60’a yakın tahlilden çıkan sonuçlarda aynı okullarda kümelenme olup olmadığının anlaşılacağını bildirdi.

Vali Güler, "Velilere söyleyeceğim şudur, grip şüphesi olan veya grip olan çocuklarını asla okula göndermesinler" dedi.

Vatandaşların resmi olmayan haberlere itibar etmemelerini isteyen Güler, bilgileri paylaştıklarını, yeterli personel ve stokun bulunduğunu, tahlil için de hastanelerde gerekli aparatların mevcut olduğunu sözlerine ekledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim