Öcalanlı gazeteye 10 ay hapis

  • Home
  • Öcalanlı gazeteye 10 ay hapis
Öcalanlı gazeteye 10 ay hapis
Siirt'te Öcalan'ın yer aldığı gazeteyi havaya kaldıran gazete dağıtıcısını 10 ay hapis cezası geldi.Abone ol

Siirt’te Abdullah Öcalan’ın fotografının bulunduğu Kürtçe yayın yapan Azadiya Welat gazetesini havaya kaldırdığı gerekçesiyle gazete dağıtıcısı 10 ay hapis cezası aldı.

Gazete dağıtıcısı Mehmet Altay ile DTP'nin seçim bürosu açılışında PKK’yı simgeleyen bez parçalarını açtığı gerekçesiyle yargılanan Fehime Ete'nin duruşma seo sı Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanıkların katılmadığı duruşmada, sanıkların avukatı Şakir Demir hazır bulundu.

İddia makamı, hazırladığı mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu. Mütalaada, 29 Mart yerel seçimlerinde DTP'nin Siirt seçim irtibat bürosunun açılışı esnasında bir grubun, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attığı belirtildi.

Sanık Altay'ın slogan atan grup ile birlikte hareket ettiği ifade edilen mütalaada, ''PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu Azadiya Welat gazetesini her iki eliyle tutarak havaya kaldırdığı, böylece üzerine atılı suçu işlediği belirlenmiştir'' denildi.

Diğer sanık Fehime Ete'nin de aynı açılışta terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını yanında bulunan kız çocuğuna verdiği ve bu bez parçalarını kendisinin de arada bir açtığı ifade edildi.

Sanıkların avukatı Şakir Demir, müvekkili Mehmet Altay'ın söz konusu gazetenin dağıtıcısı olduğunu savunarak, ''İki müvekkilimin de suç işleme kastı yoktur. Suçun yasal unsurlarının oluşmadığını düşünüyoruz'' dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından tutuksuz yargılanan sanıkları, Terörle Mücadele Kanunu'nun ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim