Diyarbakır’da yolsuzluk operasyonu

  • Home
  • Diyarbakır’da yolsuzluk operasyonu
Diyarbakır’da yolsuzluk operasyonu
Ergani İlçesi Devlet Hastanesi'nda prefabrik ‘ek bina’ yapımında usulsüz iddiasıyla 4 kişi tutuklandı.Abone ol

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Devlet Hastanesi bahçesinde geçen yıl yapılan prefabrik ‘ek bina’ ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve aralarında görevden al quanto costa il trapianto di capelli ınan başhekimi, ihaleyi alan müteahhit ve hastane personelinin bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Ergani Devlet Hastanesi'nde ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine dönemin Kaymakamı Enver Ünlü’nün talimatı ile soruşturma izni verildi. Sağlık Bakanlığı’ndan görevlendirilen bir müfettiş, iddialarla ilgili olarak yapılan incelemede toplam 7 ihalede usülsüzlük yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Başhekim D.Ö., müdür yardımcıları, İhale komisyonu üyeleri ve bazı firma yetkililerinde bulunduğu 32 kişinin ifadesine başvuruldu.

Soruşturma kapsamında açığa alınan Devlet Hastanesi eski Başhekimi D.Ö., eski müdür yardımcıları H.A., S.K. ile Müteahhit İ.A., sabah Cumhuriyet Savcısı Erdem Dalkılıç’a ifade verdiler. Geç saatlere kadar süren sorgulamanın ardından 4 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ergani Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan eski başhekimi D.Ö., eski müdür yardımcıları H.A., S.K. ile Müteahhit İ.A. cezaevine konuldu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim