Tamamen sil baştan yaparız

  • Home
  • Tamamen sil baştan yaparız
Tamamen sil baştan yaparız
34 PKK'lının eve dönüşü sonrası yaşananlar Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı. DTP'lileri ciddi şekilde uyardı..Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 34 kişilik 'barış grubunun' Türkiye'ye dönüşü sırasında ortaya çıkan görüntülere sert tepki vererek provokasyonların sürmesi halinde demokratik açılım sürecinin kesilebileceği mesajını verdi.

'Bu son şans. Arzu etmeyiz ama bu işi tamamen sil baştan yaparız' uyarısında bulunan Erdoğan, grubu TBMM'ye getirmeyi düşünen DTP'yi de uyararak 'Yanlış olur, sürece tuz biber eker' dedi.

Ağrı, Erzurum gezisinin ardından başkente dönüş yolunda uçakta gazetelerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Erdoğan şu mesajları verdi:

BU İŞİ TAMAMEN SİL BAŞTAN YAPARIZ

O tür şeylerin olması doğru bir yaklaşım değil. Bu sürece tuz biber eker. 34 kişi suçlu görülmedikleri için, yargı serbest bıraktı. Burada olumlu bir yaklaşım var. Bu yaklaşımı olumsuza dönü hair transplant turkey cost ştürmek ve bunu siyasallaştırmak için böyle bir havanın içine girmek, bundan siyasi bir rant devşirme gayretine girmek. Arzu etmeyiz ama bu işi tamamen sil baştan yaparız. Bu giyim şekliyle Türkiye'ye girmeleri dahi, batıdaki vatandaşları rahatsız eden şeyler. Bunlar belli sinyallerdir. Medya bunu yakalamıştır. Ayakta Mekap, sırtlarında Diesel çanta, üstlerindeki elbisenin tek tip olması gibi. Bu bir sıkıntı veriyor.

BAŞLADIĞIMIZ NOKTAYA GERİ DÖNERİZ

Bu işin başladığı noktaya dönülür. Burada bir demokratik açılım sürecine girilmiş. Şimdi hiç adım atılmamış noktaya dönülmesi yanlış olur. Biz bunun devamını istiyoruz. Nasıl olacak? Bazı eksikleri gidermek kaydıyla, bir kardeşlik, birlik, beraberlik oluşsun. Oraya gelişleri filan da yanlış. Geldiklerinde kim karşılayacaktı? Emniyet, yargı. Ondan sonra gereken yapılacak, herkes gideceği yere gidecekti. Ama böyle her ilçede ayrı ayrı karşılama şeyleri yapmak; bunlar süreci olumsuz etkileyebilir.

TIKANANA KADAR

Tıkanana kadar yolumuza devam edeceğiz, kararlıyız. Dönüşün devamı gelmezse yapacağımız bir şey yok. Kırılma noktasına gelince, Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel değiştirilemez ilkeleri var. Bizim taviz vermemizi, istenmeyecek şeyleri kimse bizden talep etmesin. Önerileri topladık. Artık havuz doldu. Şimdi sırada bu havuzdakileri Parlamento'ya getirmemiz var.

ANAYASA DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Uyarılarımızı yapıyoruz. Daha hassas olmalarını özellikle isteyeceğiz. Orada kendimize göre mekanizmalarımız var.
Birinci maddede var, ama detay yok. Demokratik açılım sürecimiz terörle mücadelemizi ertelemez. Ama bu, Sayın Baykal'ın dediği gibi Anayasa değiştirilemez demek değildir. Değiştirilemez maddeleri var. Bunu da konuşmaya gerek yok. Onun dışındakileri konuşalım.

MİLLET ANLADI BAYKAL ANLAMADI

Sayın Baykal kiminle uzlaşır, kiminle uzlaşamaz onu bilmem. Tayyip Erdoğan olarak ben ve arkadaşlarım ilkeler üzerinde uzlaşırız ya da uzlaşamayız. Biz vatanımız, milletimizin hayrına olmayan bir konuda uzlaşma yollarını aramayız. Milletimiz anlamıştır ama Baykal anlamamıştır. Onun için 'biri bizi gözetliyor' tavrıyla, kendisine nezaket gösteren bir başbakana 'kameraları yerleştirir, görüşmeyi öyle yaparız' diyecek kadar devlet adamlığından uzak bir yaklaşım ortadayken, ben devletin çalışma mekanizmaları noktasında neyi konuşayım? Devlet bütün kurum ve kuruluşlarını bu tür şeylerde çalıştırır. Siyasi bu işe bulaşır mı? Bulaşmaz. Siyaset, yönlendirir, rotayı çizer. Kurumlar çalışmaları yapar. Niçin? Netice almak durumundasınız.

İMRALI'YA 5-6 KİŞİ GİDECEK

Çok geciktirmeyeceğiz. Orada şu anda ilk etapta 10-12 kişilik bir yer yapılmış durumda. Fazla geciktirmeden 5-6 kişilik grubu göndereceğiz. Adalet Bakanlığı çalışmaları yapıyor.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim