NASAdan kritik füze denemesi

  • Home
  • NASAdan kritik füze denemesi
NASAdan kritik füze denemesi
NASA; Ay'a ve Mars'a ilk kez insan taşıyacak yeni füzenin prototipini deniyor... Ares 1-X 2 dakika 30 saniyedede hedefe varacak...Abone ol

Uzay programının geleceğine dair belirsizliğe rağmen Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Ay'a ve ilk kez Mars'a insan taşıyacak yeni seo füzenin prototipini yarın deneyecek.

NASA'dan yapılan açıklamada, emektar uzay mekiği filosunun yerini almak üzere tasarlanan fırlatma aracı Ares 1-X'in 2 dakika 30 saniye sürecek test uçuşu için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtilerek, yarınki denemenin Ares 1 ile bağlantılı tüm teknik ve yer operasyonlarını görme imkanı tanıyacağı kaydedildi.

700'ün üzerinde sensörden gelecek verilerin aylar sürecek incelemeler ışığında değerlendirileceği deneme, yarın TSİ 14.00'te, hava koşulları izin vermezse ikinci girişim Çarşamba yapılacak.

Deneme sırasında Florida Cape Canaveral'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılacak füzenin, mekik programındaki katı yakıtın modifiye edilmiş hali olan sadece birinci katı test edilecek, füzenin diğer katı ve kapsülü maket olacak.

45 BİN METRE İRTİFADAN SONRA OKYANUSA DÜŞECEK



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ

Whatsapp İletişim