Erdoğanın dostu Guardianı şaşırttı!

  • Home
  • Erdoğanın dostu Guardianı şaşırttı!
Erdoğanın dostu Guardianı şaşırttı!
The Guardian Erdoğan'la bir söyleşi yaptı. Erdoğan'ın açık açık söylediği "o bizim dostumuz" sözlerine gazete çok yer verdi. Abone ol

İngiliz Guardian gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir söyleşi yaptı. Erdoğan'ın “Ahmedinejad’ın dostumuz olduğu şüphesizdir. Dostumuz olarak şimdiye kadar çok iyi ilişkilerimiz oldu ve hiçbir sıkıntı yaşamadık” demesine ise geniş yer ayırdı.

İ Promosyon Kalem stanbul muhabiri Robert Tait’in Başbakan Erdoğan ile yaptığı röportaja birinci sayfasında yer veren gazete, “Türkiye Başbakanı ’İran dostumuzdur’ dedi” başlığını kullandı.

AHMEDİNEJAD ERDOĞAN'IN DOSTU

Guardian gazetesinin dış haberler bölümünde de tam sayfa yer alan röportaj ve haberde, “Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Batıyı İran’a nükleer programıyla ilgili adil davranmamakla suçlayarak NATO’daki bölünmeleri gözler önüne serdi ve Mahmud Ahmedinejad’ı dost olarak tanımladı” yorumu yapıldı.

Gazete, röportajda Erdoğan’ın İran’ın nükleer silah ürettiğine ilişkin iddialar konusunda, “İran, silah ürettiğini kabul etmiyor. Nükleer enerji, sadece enerji üretmek amaçlı kullanılıyor” dediğini yazdı.

Başbakan Erdoğan’ın Batının İran’ın nükleer silah sahibi olmaya çalıştığına ilişkin kaygılarını “dedikodu” olarak tanımladığını yazan gazete, Erdoğan’ın İran’a karşı askeri bir operasyonun “delilik” olacağını söylediğini de belirtti.
Erdoğan’ın konuya ilişkin ayrıca şunları söylediği kaydedildi:

“Adil olmayan bir yaklaşım var, çünkü İran’ı nükleer silah üretmekle suçlayanların çok güçlü nükleer alt yapıları var ve bunu inkar etmiyorlar.”



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim