Geceyarısı Ekspresi filminin yönetmeni şaşırttı!

  • Home
  • Geceyarısı Ekspresi filminin yönetmeni şaşırttı!
Geceyarısı Ekspresi filminin yönetmeni şaşırttı!
Dünyaya yıllarca Türkiye'nin imajını kötü olarak gösteren Geceyarısı Ekspresi filminin yönetmeni Türkiye'yi seviyormuş;Abone ol

Dünyaya Türkiye’nin imajını zedelediği iddia edilen 1978 yapımı Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi) filminin yönetmeni Alan Parker, ABD'nin Hartford Courant gazetisine Türkiye ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Allen Parker, "Pek çok ülke gezdim am cinsel takviye a Türkiye’nin yeri bir başka" dedi.

65 yaşındaki Parker, "Buenos Aires, Şangay, Venedik, Dublin, Marakeş, Berlin, Leningrad gibi yerleri çok seviyorum ama Türkiye’nin ayrı bir yeri var. Modern dünya ile tarihin bir araya geldiği nadir güzellikteki yerlerden biri” ifadesini kullandı. “İstenmeyen adam ilan edilmiştim ama şimdi çocuklarım tatillerini Türkiye'de geçiriyor” diyen Parker, ayrıca geleneksel Türk yemeklerinin ve rakının mutlaka denemesi gerektiğini de belirtti.

DÜNYANIN EN EGZOTİK ŞEHRİ

Kendisine ilk Türkiye ziyaretinin nasıl olduğunu soran gazeteciye, “Dürüst olmak gerekirse ilk ziyaretim sırasında Midnight Express, Türkiye’de pek popüler değildi. Bu yüzden ben şapkasını indirmiş elinde kamerasıyla gezen sıradan bir turist gibiydim. Ancak bu yerden çok etkilendim." diyen Parker, "İstanbul yüzyıllardır doğunun batıyla buluşma noktası olmuş ve siz şehrin içinde gezerken bu kültürel birleşimi her şekilde hissedebiliyorsunuz. Filmi yapmadan önce İstanbul’u keşfe çıktığım zaman şehrin tedirgin, biraz korkunç ama başka hiçbir Avrupa şehrinde görmediğim egzotik bir havası olduğunu fark ettim.” şeklinde cevap verdi.



Kategori : MAGAZİN
Whatsapp İletişim