NASAdan kritik füze denemesi bugün

  • Home
  • NASAdan kritik füze denemesi bugün
NASAdan kritik füze denemesi bugün
Uzayda yeni bir dönem başlıyor. NASA; Ay'a ve Mars'a ilk kez insan taşıyacak yeni füzenin prototipini bugün deneyecek... Ares 1-X 2 dakika 30 saniyedede hedefe varacak...Abone ol

Uzay programının geleceğine dair belirsizliğe rağmen Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Ay'a ve turkey hair transplant package ilk kez Mars'a insan taşıyacak yeni füzenin prototipini bugün deneyecek.

NASA'dan yapılan açıklamada, emektar uzay mekiği filosunun yerini almak üzere tasarlanan fırlatma aracı Ares 1-X'in 2 dakika 30 saniye sürecek test uçuşu için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtilerek, denemenin Ares 1 ile bağlantılı tüm teknik ve yer operasyonlarını görme imkanı tanıyacağı kaydedildi.

TÜRKİYE SAATİYLE 14.00'TE

700'ün üzerinde sensörden gelecek verilerin aylar sürecek incelemeler ışığında değerlendirileceği deneme, TSİ 14.00'te, hava koşulları izin vermezse ikinci girişim Çarşamba yapılacak.

Deneme sırasında Florida Cape Canaveral'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılacak füzenin, mekik programındaki katı yakıtın modifiye edilmiş hali olan sadece birinci katı test edilecek, füzenin diğer katı ve kapsülü maket olacak.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ
Whatsapp İletişim