Manisada domuz gribi alarmı

  • Home
  • Manisada domuz gribi alarmı
Manisada domuz gribi alarmı
Salihli'de bir kişi domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alındı. Sağlık il müdürlüğü önlemlerini artırdı.Abone ol

Manisa'nın Salihli ilçesinde domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğü sırada fenalaşan bir genç, sevk edildiği Manisa'da özel odaya alındı.

Edinilen bilgilere göre, dün İstanbul'dan memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine gelen Yusuf D. (Demirtaş) (28) isimli üniversite öğrencisi genç, bu sabah fenalaşarak Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Grip belirtileri tespit edilen gencin H1N1 virüsü taşıyor olabileceği ihtimali üzerine sağlık görevlileri maske kullandı. Akşam saatlerinde durumu ciddi Promosyon Kalem leşen Yusuf D, özel donanımlı ambulansla doktor nezaretinde Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Nakil öncesi Manisa Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli sağlık personeli ve güvenlik görevlilerine maskeler dağıtıldı. Bir süre sonra hastaneye ulaştırılan Yusuf D., önceden hazırlanan özel odaya alınarak tedavisine başlandı. Bu arada, tüm güvenlik tedbirlerine rağmen bazı hastaların acil serviste maskesiz dolaşması dikkat çekti. Hastaneye getirilen acil vakalar ise Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Valisi Celalettin Güvenç, ''Dün Salihli'ye intikal etti Salihli dün hemen ilk müdahaleye başladı tedaviye başladı ancak tekbir amaçlı olarak Manisa devlet hastanemize sevk yaptırdık akşamdan itibaren devlet hastanemizde gerekli tedavilere başlandı ve kesin teşhis içinde numuneler alınan örnekler İstanbul'a gönderildi bugün veya yarın kesin netice belli olur diye düşünüyorum ama biz sanki hastaymış gibi bize intikal eder etmez tedaviye başladık bu hastamız ayın 20 sinde yabancı uyruklu hastalık teşhisi pozitif çıkan bir kişiyle teması olmuş İstanbul'da bir yurtta biz hemen tekbir amaçlı Üsküdar'ı İstanbul valiliğini ve İstanbul sağlık müdürlüğünü de uyardık bu bize intikal eden hastanın seyahat ettiği otobüste buluna kişileri tespit ettik temas etiği kişilere hemen gerekli tekbirleri aldık titizlikle konuyor takip ediyoruz" diye konuştu.

Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, hastanın İstanbul'da H1N1 virüsü taşıdığı tespit edilen bir kişiyle teması olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'da birlikte yurtta kaldığı arkadaşının domuz gribinin teşhisiyle tedavi olduğunu söyledi muhtemel temas olabileceğini düşünüyoruz hasta şuan için yoğum bakımda yatıyor ve yoğumda yatması gerektirecek kadar hasta bu nedenle hastanın durumu iyi olduğunu söylemek uygun değil dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim