İtalyadan Afganistana dev yardım

  • Home
  • İtalyadan Afganistana dev yardım
İtalyadan Afganistana dev yardım
İtalyan hükümeti, Afganistan'a 6.4 milyon euroluk yardım yapacak. İlgili protokol İtalya'da imzalandı.Abone ol

İtalya’nın Kabil Büyükelçisi Claudio Glaentzer ile Afganistan Maliye Bakanı Ömer Zakhil bugün 6.4 milyon euroluk yardım anlaşması imzaladı.

Düzenlenen basın toplantısında Zakhil, anlaşma kapsamında İtalya’nın Afganistan’ın batısındaki Herat, Badgis ve Farah illerindeki fakir ailelere küçük krediler sağlayacağını açıkladı. İtalya’nın Kabil Büyükelçisi Claudio Glaentzer, “Bugün İt metal kalem alya ve Afganistan hükümeti için çok önemli bir gün. Afganistan Maliye Bakanı Ömer Zakhil ile bugün bir anlaşma imzalayacağız” diyerek başladığı konuşmasında, İtalyan hükümeti tarafından maliye bakanlığına destek için 6.4 milyon euroluk yardım yapılacağını böylece binlerce Afganlı aileye küçük krediler vereceklerini söyledi.

Afganistan Maliye Bakanı Ömer Zakhil de, “Bu kredi çok önemli çünkü bu krediyi alabilmek için herhangi bir vekile ya da özel bankaların tabi tuttuğu işlemlere gerek duyulmuyor. Onun dışında özellikle kadınlar ve fakir ailelere verilecek olan bu kredi, ekonominin canlanması için de çok önemli. Bu yardımın diğerlerinden farkı ise Afganistan’ın milli bütçesi tarafından harcanması. Bu yardımın gerekliliğini her zaman dile getiriyorduk sonunda İtalya bizim çağırımıza kulak verdi ve yardımlarını Afganistan hükümetinin bütçesi aracılığıyla yaptı. Afganistan tarafından yapılan her yardım, yabancıların yürüttüğü işlerden 5 kat daha verimli ve daha ucuza tamamlanıyor. Bunun gibi diğer yardımların da Afganistan bütçesi içine konularak yapılmasını istiyoruz. Bu yardımı önemli yapan başka bir husus da bu yardımın batıdaki 3 ilde yapılması. Bunlardan Herat, finans açısından iyi ama geri kalan 2 ilin böyle bir durumu söz konusu değil. Bu iller çok fakir ve geri kalmış illerimizden. Finans işlemleri yok denilecek kadar kötü. Bu, illerimizin kalkınmasında bir etken olabilir. Bu yardım, içinde bulunduğumuz yılın bütçesini de içine alınmış durumda” şeklinde konuştu.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim