Cumhuriyet coşkusu sokaklara taşacak

  • Home
  • Cumhuriyet coşkusu sokaklara taşacak
Cumhuriyet coşkusu sokaklara taşacak
Ankara Cumhuriyet coşkusu yaşıyor. Yarın yapılacak resmi törelerin yanı sıra Ankara'da meşaleli yürüyüşlerden konserlere çok sayıda kutlama yapılacakAbone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Cumhuriyet’in ilanının 86’ıncı yıldönümü Başkent’te büyük bir coşkuyla kutlanacak. Resmi devlet törenlerinin adresi olan Ankara’da belediyeler de coşkuyu sokağa taşıracak etkinlikler düzenleyecek.

Ankara'daki kutlama törenleri bugün saat 13.00’de 21 pare top atışı ile başlayacak. İlk tören yarın Anıtkabir’de olacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öncülüğünde devletin zirvesi Ata’nın huzurunda sa fosforlu kalem ygı duruşunda bulunacak. Anıtkabir’de yapılacak törenlerde 5 bin kadar öğrencide yer alacak.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 86.Yılı Kutlamaları saat 11.15’de Atatürk Kültür Merkezi Tören Alanındaki (Hipodrom) resmi geçit ile devam edecek. Buradaki törenlerde de yaklaşık bin 500 öğrenci gösteri yapacak.

Cumhurbaşkanı Gül akşam saatlerinde de Çankaya Köşkü’nde Cumhuriyet Resepsiyonu verecek.

COŞKU SOKAĞA TAŞACAK

Cumhuriyet coşkusunu sokkalara taşıyacak etkinlikleri ise belediyeler gerçekleştiriyor. Kültür Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi “Cumhuriyet Konseri” veercek. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek programda Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu sahne alacak.

CUMHURİYET FENER ALAYI

Çankaya Belediyesi ise Cumhuriyet Fener Alayı Yürüyüşü yapacak. “Cumhuriyet Yaşamdır” teması ile gerçekleştirilecek olan Fener Alayı Yürüyüşü saat 20.30’da Ulus 1 Meclis’in önünden başlayacak. Yürüyüş kolu Ankara Garı, Tandoğan Meydanı ve Gençlik Caddesi’nden geçerek Anıtpark’a ulaşacak. Anıtpark’ta gerçekleştirilecek olan Misket Bale Topluluğu, Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu ve Bando Takımının gösterileriyle Cumhuriyet Fener Alayı Yürüyüşü sonlandırılacak.

KONSERE DOYULACAK

Yenimahalle Belediyesi de Cumhuriyet’in 86’ıncı yılını coşkulu bir şekilde kutlayacak. Belediye Candan Erçetin, Volkan Konak, Yavuz Bingöl ve Oğuz Yılmaz gibi ünlü sanatçıları Yenimahallelilerle buluşturacak. Ayrıca vatandaşların da katılımıyla Çayyolu, Batıkent ve Yenimahalle’de fener alayları ve meşaleli halk yürüyüşleri ile Yenimahalle’de Cumhuriyet sesleri yükselecek.





Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim