Elektrikli otomobil çağına hazırlanın

  • Home
  • Elektrikli otomobil çağına hazırlanın
Elektrikli otomobil çağına hazırlanın
Geleceğin araçları nasıl olacak? Royal Dutch Shell Üst Yöneticisi (CEO) Peter Voser işareti verdi.Abone ol

Royal Dutch Shell Üst Yöneticisi (CEO) Peter Voser, 2050'lı yıllara gelindiğinde elektrik enerjisi ve pilli araçların belirgin biçimde kullanılacağını belirterek, ''Elektrikli otomobiller çağına hazırlıklı olun'' dedi.

Shell'den yapılan açıklamaya göre Peter Voser yazdığı makalede, geleceğin yakıtlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ancak yine bu araçlara enerji sağlanmasında doğal gazın önemini koruyacağını ifade eden Voser, Shell olarak bu yönde yatırımları sürdürdüklerini kaydetti.

Peter Voser, geleceğin yakıtlarına ilişkin değerlendirmelerinde elektrik enerjisi ile çal Promosyon Kalem ışan araçların öneminin altını çizdi. 2050 yılına gelindiğinde dünyada 1 milyardan fazla araç olacağını belirten Voser, aynı dönemde elektrikli ve pilli araç çağının da artık başlamış olacağını vurguladı.

Voser, gelecek dönemin yakıt teknolojilerine ilişkin görüşlerini anlattığı makalesinde, bu çağda yeni dönem araçları için gereken enerjinin nasıl sağlanacağı tartışmalarına da açıklık getirdi.

''Bugün 10 yaşında bir çocuğa, ilk aracının nasıl bir şey olmasını isteyeceğini soracak olursanız, büyük bir ihtimalle, elektrikli otomobil diyecektir'' cümlesiyle gelecekle ilgili beklentileri anlatan Voser'in gelecek dönem araç ve yakıt teknolojileri konusunda şunları kaydetti:

''Elektrikli otomobiller çağına hazırlıklı olun. Gerçekten ilk aracının elektrikli olup olmayacağı o kadar da önemli değil. Hani derler ya bütün yollar Roma'ya çıkar, işte burada da önemli olan, çocuğun bu cevabının ardında yatan arzudur: Daha az enerji kullanmak, paradan daha fazla tasarruf etme olanağı sağlamak ve kullanması kolay bir araç sahibi olmak. Yarının tüketicileri bu çocuklar olduğundan, şirketler bu arzuya kulak vermeli ve ona göre bir yol izlemelidir.''

Shell olarak, pilli otomobil sayısının artacağına inandıklarını ancak bunların tümü de birbirinin aynı olmayacağını belirten Voser, muhtemelen hibrid araçların bir süre daha tamamen elektrikli araçlara tercih edileceği tahmininde bulundu.

Elektriğin nasıl üretileceğinin de önemli bir sorun olduğunu dile getiren Voser, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki yıllarda, hoşumuza gitsin ya da gitmesin, elektrikli araçların çoğu büyük ölçüde kömür kullanan santrallerin ürettiği elektriği kullanacak. Oysa kömürlü santraller gezegenimizde sera gazı emisyonları artışının en büyük sorumluları.

doğal gaz sonuçta elbette sihirli değnek değil, ama gelecekteki ulaşımı doğal gazsız düşünmek de mümkün değil. 2012 yılında Shell'in yaptığı üretimin yarısını doğal gaz oluşturacak. Otomobil üretimi ya da elektrik enerjisi pilleri geliştirme alanında faaliyet yürütmeyebiliriz, ancak global ulaşım konusunun tam merkezinde yer almaya devam edeceğimiz kesin...'



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim