Yahoo hizmetlerini kapatmaya başladı

  • Home
  • Yahoo hizmetlerini kapatmaya başladı
Yahoo hizmetlerini kapatmaya başladı
İnternet sektöründe global krizden en çok etkilenen şirkmetlerin başında gelen Yahoo, 10 yıl önce satın aldığı hizmetini kapattı. Abone ol

Yahoo, bir zamanlar milyonların ilgisini çeken hizmetlerini kapatmaya başladı. 15 yıl önce kurulan Geocities de tasarruf önlemlerine kurban giti.

Ücre Kuvars kum tsiz web sayfası hizmeti veren Geocities 1994 yılında “Beverly Hills Internet” adıyla kuruldu. 1999'da Yahoo tarafından satın alınan Geocities, yüzbinlerce web sitesine ücretsiz barındırma hizmeti verdi.

ÜZGÜNÜZ KAPALIYIZ UYARISI ÇIKIYOR

Yahoo, bu yılın nisan ayında Geocities'i kapatacağını duyurdu. Geocities'e ulaşmaya çalışanlar Pazartesi gününden bu yana “Üzgünüz, Geocities kapandı” uyarısıyla karşılaşıyor.

Bu arada 1996'da San Fransisco'da kurulan “Internet Archive” isimli arşivleme sitesinin de Geocities'in kapatılmasıyla birlikte silinen milyonlarca sayfayı arşivlemek için geçen aylarda büyük bir çalışma yürüttüğü belirtildi.

İnternet arama motoru Yahoo'nun ilk çeyrek kârı geçen yıla göre yüzde 78 düşmesi üzerine çalışma gücünü yüzde 5 azaltma kararı almıştı. Yahoo'nun görüntülü reklam ve arama temelli reklam gelirlerinde gerileme kaydedilmişti.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ
Whatsapp İletişim