Dışişleri Kabildeki saldırıyı kınadı

  • Home
  • Dışişleri Kabildeki saldırıyı kınadı
Dışişleri Kabildeki saldırıyı kınadı
Türkiye, Kabil'de BM çalışanlarının kaldığı bir misafirhaneye bugün düzenlenen saldırıyı kınadı. Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de BM çalışanlarının kaldığı bir misafirhaneye bugün düzenlenen saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, BM görevlilerinin hayatını kaybetmesinin "derin üzüntü ve kaygıyla" öğrenildiğini belirterek, "Türkiye fosforlu kalem bu alçakça saldırıyı şiddetle kınamaktadır" denildi.

Saldırının Afganistan'ın güvenliği, istikrarı ve huzuru kadar ülkedeki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine de zarar vermeyi amaçladığı kaydedilen açıklamada, Türkiye'nin Kasım ayında yapılacak seçimlerin ülkede terörizmle etkin şekilde mücadele ve istikrarın tesisi çabalarında önemli bir aşamayı teşkil edeceği düşüncesinde olduğu vurgulandı.

Açıklamada, saldırının Afganistan'da farklı sahalarda Afgan halkının yararına olacak çeşitli projeleri hayata geçirme gayretindeki BM çalışanlarına yönelmesinin ayrıca üzüntü verici olduğu kaydedildi.

"Ancak bu tür saldırıların Afganistan'ın kalkınması için yoğun gayret gösteren BM ve diğer uluslararası kuruluşlar ile uluslararası toplumun çabalarını engelleyemeyeceğine inanıyoruz" denilen açıklamada, Türkiye'nin Afganistan halkının refahına, ülkede barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edeceği belirtilerek, "Türkiye, BM camiasıyla güçlü dayanışma içinde olup, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı, yaralılara ise acil şifa diler" ifadelerine yer verildi.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim